Hogyan készítsd el az esküvői költségtervet

Az esküvő felé vezető út az eljegyzésnél kezdődik. Miután már menyasszony vagy, első lépésként tűzzétek ki az időpontot. Második lépésként határozzátok meg a meghívni kívánt vendégek számát. A gyerekeket emeljétek ki és az életkorukat is írjátok oda a név mellé.

A harmadik lépés legyen az, hogy elkészítitek az esküvőtök költségtervét. Szolgálja egyrészt a dolog azon oldalát, hogy be tudjátok lőni, nagyjából milyen összeget szántok az esküvőre. Az összeget úgy határozzátok meg, hogy abba még + - 10% beleférjen. Ha ez is megvan, kezdődhet a következő fázis. Gyűjtsétek össze tételesen, hogy mire szeretnétek költeni. Írjatok fel mindenféle ötletet, ami eszetekbe jut, amire vágytok. A tételeket szedjétek két csoportba: I. csoport: aminek mindenféleképpen lennie kell egy esküvőn, II. csoport: extrák. Menet közben úgyis tudjátok módosítani a költséglistátokat. Készítettem Nektek én is egyet (ami módosítható), hogy megkönnyítsem egy kicsit a dolgotokat. A bejegyzés végén le tudod tölteni.

Ez a tételes felsorolás és a hozzájuk tartozó összegek rengeteg időt spórolhatnak meg Nektek. Most biztos azon gondolkodsz, hogy ugyan miért? Ha belegondolsz, nem is olyan bonyolult a válasz. Azzal, hogy körülbelül tudod, hogy mire mennyit szánsz, eleve kizárhatod azokat a szolgáltatókat, akik a költségkeretedet túlzottan túllépik, vagy esetleg jóval alatta vannak. Ezt honnan tudod megállapítani, ha még nem is ismered az áraikat? Az esküvői ruhák esetében például a nagyobb, körúti menyasszonyi ruhaszalonok jóval drágábban kínálják a portékáikat, mint például Budapest belvárosától kicsit kijjebb eső esküvői ruhakölcsönzők.

Most már elkészült a tételes listád, tudod, hogy mire mennyit szánsz. Kezdődhet a keresgélés, az ajánlatkérések időszaka. Az excel fájlodban nyiss egy új oldalt, készítsd egy táblázatot, ahová a szolgáltatók ajánlatait tudod beírni. Ha találsz olyan szolgáltatókat, akiknél külön tetszik (előny) vagy nem tetszik valami (hátrány), mindenféleképpen jegyezd fel és emeld ki. Ez segíteni fog, hogy könnyebben eligazodj a szolgáltatók és az ajánlatok rengetegében.

Összeállítottunk számodra egy költségtervezőt is, melyet itt tudsz letölteni:

Kérem a költségtervezőt!

Ha tetszett a cikk, kérjük jutalmazz meg minket egy megosztással.

Kérdésed van? Szólj hozzá! Válaszolunk!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék