top of page

Hogyan készítsd el az esküvői költségtervet

Az esküvő felé vezető út az eljegyzésnél kezdődik. Miután már menyasszony vagy, első lépésként tűzzétek ki az időpontot. Második lépésként határozzátok meg a meghívni kívánt vendégek számát. A gyerekeket emeljétek ki és az életkorukat is írjátok oda a név mellé.

A harmadik lépés legyen az, hogy elkészítitek az esküvőtök költségtervét. Szolgálja egyrészt a dolog azon oldalát, hogy be tudjátok lőni, nagyjából milyen összeget szántok az esküvőre. Az összeget úgy határozzátok meg, hogy abba még + - 10% beleférjen. Ha ez is megvan, kezdődhet a következő fázis. Gyűjtsétek össze tételesen, hogy mire szeretnétek költeni. Írjatok fel mindenféle ötletet, ami eszetekbe jut, amire vágytok. A tételeket szedjétek két csoportba: I. csoport: aminek mindenféleképpen lennie kell egy esküvőn, II. csoport: extrák. Menet közben úgyis tudjátok módosítani a költséglistátokat. Készítettem Nektek én is egyet (ami módosítható), hogy megkönnyítsem egy kicsit a dolgotokat. A bejegyzés végén le tudod tölteni.

Ez a tételes felsorolás és a hozzájuk tartozó összegek rengeteg időt spórolhatnak meg Nektek. Most biztos azon gondolkodsz, hogy ugyan miért? Ha belegondolsz, nem is olyan bonyolult a válasz. Azzal, hogy körülbelül tudod, hogy mire mennyit szánsz, eleve kizárhatod azokat a szolgáltatókat, akik a költségkeretedet túlzottan túllépik, vagy esetleg jóval alatta vannak. Ezt honnan tudod megállapítani, ha még nem is ismered az áraikat? Az esküvői ruhák esetében például a nagyobb, körúti menyasszonyi ruhaszalonok jóval drágábban kínálják a portékáikat, mint például Budapest belvárosától kicsit kijjebb eső esküvői ruhakölcsönzők.

Most már elkészült a tételes listád, tudod, hogy mire mennyit szánsz. Kezdődhet a keresgélés, az ajánlatkérések időszaka. Az excel fájlodban nyiss egy új oldalt, készítsd egy táblázatot, ahová a szolgáltatók ajánlatait tudod beírni. Ha találsz olyan szolgáltatókat, akiknél külön tetszik (előny) vagy nem tetszik valami (hátrány), mindenféleképpen jegyezd fel és emeld ki. Ez segíteni fog, hogy könnyebben eligazodj a szolgáltatók és az ajánlatok rengetegében.

Összeállítottunk számodra egy költségtervezőt is, melyet itt tudsz letölteni:

Ha tetszett a cikk, kérjük jutalmazz meg minket egy megosztással.

Kérdésed van? Szólj hozzá! Válaszolunk!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page