top of page

Esküvői HajÁsz - Mindent a menyasszonyi frizuráról

Sokszor felmerül a kérdés a menyasszonyokban, hogy milyen legyen a menyasszonyi frizurájuk: konty, csavarva legyen és leengedve, feltűzve stb. Milyen arcformához milyen fazon illik. De ha már a frizuránál tartunk mitől is esküvői a menyasszonyi frizura? Miért drágább mint egy sima alkalmi viselet? Sok-sok hasonló kérdés merül fel hétről a menyasszony fejében a sok teendő mellett. Ezért arra gondoltunk, hogy útjára indítunk egy sorozatot, melyben menyasszonyi frizura tanácsokat adunk. Havonta legalább egy cikket szeretnénk megjelentetni a témában.

Mivel a kérdések nem közvetlenül a hajszobrászokhoz szoktak eljutni, ezért a menyasszonyok fejében felmerülő kérdéseket az Európa Ruhaszalon teszi fel. Az Esküvői HajÁszunk a Sheela Styles Fodrászat mesterfodrásza.

Mit tudhatunk meg Rólad és a fodrászatról így első körben?

Üdvözlöm a Kedves Menyasszonyokat! A fodrász szakmában eltöltött időm már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. Megfordultam már több híres mesterfodrásznál, divatbemutatón , szépségversenyen és fotózáson. Több éves amerikai és latin-amerikai tartózkodásom során rengeteg új, és Magyarországon még kevésbé elterjedt technikának kerültem birtokába. Ezen idő alatt megszerzett tapasztalatot nem tartom magamban, szívesen megosztom másokkal. Célom mindig a szépítés volt, hisz a szépség mindenkiben ott lakozik, csak életre kell kelteni.

A legtöbbször felmerülő kérdés az, hogy miért drágább, miben különbözik a menyasszonyi frizura?


Sok menyasszony arra gondol, hogy felcsendül az esküvő varázsszó, mely hallatán a fodrászok szeme is rögtön a dollár jeleket látja. Egy menyasszonyi frizura, mint a neve is tükrözi, nem hétköznapi viselet. Így az ára sem lehet hétköznapi. Az ilyen jellegű frizura, akkor szép, ha egyéni adottságokhoz készül és különleges. Az egyedi alkotások mindig értékesebbek. Ezek mellett rengeteg anyagot és finish terméket használunk ilyenkor, végül megkoronázzuk egy csillogó, ékköves, gyöngyből fűzött, vagy egyénileg kiválasztott konty dísszel.


Igaz, már egy fél éve 2016-ot írunk, de talán akadnak még menyasszonyok akik nem néztek utána a 2016-os menyasszonyi frizura trendeknek. Mit érdemes tudni erről az évről e tekintetben?


Ebben az évben folytatódott a 2015-ös mennyasszonyi frizura divat. Inkább a lazán megtűzött, sütött, berakott, loknis és laza hullámos menyasszonyi frizurák vették át a szerepet a feszesen fölfésült gésa stílusú kontyok helyett. Hódítanak a különböző féle fonatok virággal díszítve, amely bármilyen színben pompázhat. Ezek a tűzött menyasszonyi frizurák a hangsúlyos virág fejdísszel egészen tündér szerű megjelenést kölcsönöznek a nőies stílust kedvelő és a természetesség kedvelő hölgyeknek. Ezek mellett kiteljesedett a 20-as éveket idéző vas- és marcell hullámmal kiegészített több féle méretű sütő vassal készült kiengedett és befésült és konty variációk.

Van olyan tényező ami meghatározza a menyasszonyi frizura stílusát? Kettőt biztosan tudok: helyszín és a menyasszonyi ruha. De van még más is?


A menyasszonyi frizura a menyasszonyi megjelenés koronája. Előnyös, ha igazodik a választott ruha stílusához, színéhez, harmonizál a sminkkel és nem utolsó sorban a kiegészítőkkel. Itt is érdemes betartani a frizura és az arcforma típusok kapcsolatát. Egy hosszúkás archoz érdemes olyan tűzött menyasszonyi frizurát választani laza hullámokkal, amik nem tovább nyújtják optikailag, hanem épp ellenkezőleg, oválissá teszik azt. Érdemes ezért eljönni, konzultálni és egy próba frizurát kipróbálni, ha igény van rá többféle is készülhet annak érdekében, hogy a menyasszony megtalálja a neki legmegfelelőbbet, amivel a legszebb lehet. Ezek mellett nagy figyelmet érdemes fordítani a testalkatra és egyéb adottságokra. Például alacsonyabb hölgyek magasabbnak tűnhetnek egy jól választott kontybetétre épített konttyal.

Mi volt eddig a legextrémebb frizura amit kértek Tőled menyasszonyi frizuraként?


Ahány menyasszony, annyi frizura és stílus. Szerencsére bőven lehet találni ötleteket és különböző szebbnél szebb fotókat az interneten. Stílusirányzatokból nincs hiány, itt már csak a menyasszony fantáziája szab határt. Sokan kérik egy-egy sztár vörös szőnyegen viselt frizurájának fotó alapján elkészített másást. Volt már, hogy egy bizonyos stílust követő esküvőn kell korhű menyasszonyi frizurát készíteni (pl.: francia Marie Antoinette, velencei karnevál, vagy a 60-as évek amerikáját idéző stílusban). Készítettem már víz témakörű menyasszonyi frizurát is kék színű póthajjal és általam készített tenger színekből válogatott gyöngyfüzéres kontydísszel ami a vízcseppeken megcsillanó napfény hatását keltette.

Végül, de nem utolsó sorban, az utolsó kérdés. Az esküvő előtt mennyi idővel javasolod a bejelentkezést?


Érdemes 3-4 héttel a nagy nap előtt telefonon egyeztetni, és az elképzeléseket, fotókat gyűjtögetni, összeszedni és elhozni. A próbafrizura időpontját az esküvőt megelőző hétre szokás tenni, ekkorra már pontosan ismertek az esküvő részletei, így stressz mentesen töltheti el a menyasszony az időt a fodrász székben ülve, miközben készül álmai menyasszonyi frizurája.

Köszönjük Krisztinek a válaszokat! Bejelentkezni a 0630 686 9284-es számon lehet.Ha nem szeretnél lemaradni a következő Esküvői HajÁsz cikkről, iratkozz fel a hírlevelünkre!Ha tetszett a cikk, kérünk jutalmazz meg minket egy megosztással! Ha van kérdésed a témával kapcsolatban, a kommentben felteheted, válaszolunk!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page