top of page

6 tipp a násznép boldogságához

Szeretnéd, hogy a násznép jól érezze magát az esküvőn? Ha ezt a 6 dolgot beveted, a siker garantált!
Az esküvői násznépet nem tűnik boldoggá tenni. Legyen elég étel és ital az asztalon, ugye? Ezen kívül mi az a kis extra, amit még tehetsz azért, hogy a legemlékezetesebb esküvőként maradjon meg az emlékezetekben? Vesd be ezt a plusz 6 dolgot!
1. Késő esti nasi


Nálunk az éjféli töltött káposzta a trendi, de gondold végig, hogy ki tud folyamatosan enni?! Az esküvői vacsora előtt aprósüti, majd egy kiadós esküvői vacsora. Az esküvői vacsora után 1-2 órával következik az esküvői torta. Eltelik 1-2 óra és máris töltött káposztát kell(ene) enni. Ugye így milyen soknak tűnik? Ilyenkor már sokkal jobban esik, ha csak csipeget az ember. Ha a menyecske/ mennyasszony tánc elkezdődik, közben kirakathatjátok a nassolni valókat. A ceremóniamester/ vőfély be is jelentheti, hogy melyik asztalon találják a nasikat a menyecske/ menyasszony táncban megfáradt vendégek. Mik lehetnek ezek a nasik: sós ropogtatnivalók, chips, nachos, mártogatós szószok (külön kistálkák is szükségesek hozzá, hogy mindenki tudjon kiszedni magának és abba mártogatni), apró pizzaszelet, mini szendvicsek stb.
2. Extra étkezési igények


Ez a pont nem minden vendéget fog boldoggá tenni, de a figyelmesség mindig kifizetődő. Nézd át a vendéglistát, ha tudomásod van arról, hogy valakinek különleges étkezési „szokása”, esetleg ételallergiája van (vegetáriánus, vegán, gluténérzékeny, laktózérzékeny stb.). Ha van ilyen vendég, időben tájékoztasd az éttermet az igényről. Meg kell adnod a vendég nevét és azt sem árt, ha tudják, hogy hol fog ülni.
3. Korlátlan italcsomag


Ezzel jár a pár a legjobban. Általában 4-6-8 órás italcsomagok közül lehet választani. Amit általában minden italcsomag tartalmaz: alkoholmentes italok (ásványvizek, gyümölcslevek, szénsavas- és szénsavmentes üdítők, gyümölcslevek, kávé), ház bora és csapolt sör. Ezt követően különböző italok szerepelhetnek benne. Összeállíthatod a saját italcsomagodat is, erre külön árat kalkulál az esküvői vacsora helyszíne. Gondold végig, hogy a meghívottaitok milyen italokat szeretnek. Javasolt italok: vörös-, fehér és rosé bor (ebből 1-2 fajta mindig van az alap italcsomagban), pálinka, Jagermeister. Ha tudod, hogy valaki szereti a whiskyt vagy vannak krémlikőrt kedvelő hölgyek, nekik elég, ha 1-2 üveggel vesztek.4. Hűtés-fűtés


Lehet, hogy egyértelműnek tűnik, de az esküvőszervezés során nagyon sok mindenre kell odafigyelni. Nyári esküvő esetében, amikor szabadtéren van a szertartás, nem fognak megsértődni a vendégek, ha nem a tűző napon kell végig ülniük a szertartást. Ha az esküvői helyszín nem tud számotokra sátrat vagy valamilyen napellenzőt biztosítani, ha a bérlés nem fér bele a büdzsébe, szerezzetek be pár napernyőt. A vendégeitek tuti értékelni fogják. Ha a vacsora, a buli része zárt térben lesz, kérjetek garanciát a helyszíntől arra, hogy nem fogtok megfőni. Késő őszi-téli-tavaszi esküvő esetén a hideggel szokott probléma lenni. Sajnos voltam már olyan januári esküvőn vendégként, ahol majd megfagytunk. Ilyenkor arra kell a garancia, hogy kellőképp fűtött terembe fogtok érkezni.
5. Transzfer oda és vissza


Azért, hogy érezzék a vendégek a törődést és ne kelljen azon aggódniuk, hogy esküvőn lesznek, mégsem ihatnak, mert haza kell vezetniük, szervezz nekik transzfert. Ez lehet egy kisebb vagy nagyobb buszt, szervezhetsz taxit vagy akár sofőrszolgálatot is. Ha a buszt választod, Nektek illik fizetni. Ha viszont a taxi vagy a sofőrszolgálat mellett döntesz, a szervezés a Te feladatod, de a fizetést átháríthatod a vendégeidre.
6. Telefont töltő állomás


Jelen korunkban már el sem tudjuk képzelni, hogy valakinek ne legyen mobiltelefonja és mobilinternet. Emiatt sajnos folyamatosan a telefonon lógunk, így rendkívül kellemetlenül tud érinteni - főleg fontos eseményeken - ha lemerül. A vendégek örülni fognak, ha biztosítotok nekik egy töltőállomást.
Köszönjük, hogy elolvastad a cikket! Köszönjük, hogy megosztod a barátnőiddel is!


コメント


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page