top of page

Különleges budapesti fotózási helyszínek

Ahogy az esküvői helyszín keresése, kiválasztása is egy sarkallatos „probléma” (sok esetben), legalább ugyanilyen fejtörést okoz az esküvői fotózási helyszín megtalálása is. Mivel jön a nyár (bár elég lassan sajnos), első körben budapesti szabadtéri esküvői fotózási helyszíneket gyűjtöttem össze Neked. A megszokott helyszíneket (Városliget, Budai Vár, Hősök tere, Margitsziget stb.) nem sorolom fel. Próbáltam olyan budapesti esküvői fotózási helyszíneket keresni, ami nem jut rögtön az eszünkbe.




1. Nagytétényi Kastély – Iparművészeti Múzeum


Ezt a két esküvői fotózási helyszínt vehetjük akár egy kalap alá is, legalábbis ugyanazon oldalon találod meg őket. A Nagytétényi Kastély a XXII. Kerületben található, míg az Iparművészeti Múzeum a IX. kerületben. Számomra egy kicsit megtévesztő volt, hogy az esküvői fotózás díja csak egyszer van feltüntetve a kastély weboldalán. Arra gondoltam – tudom, naív voltam -, hogy a 15.000 Ft-os összegért mindkét helyszínt igénybe lehet venni, de nem.Ha mindkét esküvői fotózási helyszínt szeretnéd igénybe venni, 2x 15.000 Ft-tal kell számolni.A kastély kijelölt termeiben és a gyönyörű kastélyparkban van lehetőség az esküvői fotózásra.


​Forrás: flickr.com; Keresztúri Lászlóné Forrás: www.nagytetenyi.hu




2. Aquincum


Mivel imádom az ókori romokat, köveket ma már biztos, hogy ez lenne az esküvői fotózásom helyszíne. Az esküvői fotózás ára 10.000 Ft, de emellé még szükséges megváltani a belépőjegyeket is (felnőtt 1.600 Ft/ fő, diák 800 Ft/ fő). A fotózás ideje korlátlan ideig tarthat és igénybe vehető a romkert és a látogatható épületek is.


Forrás: www.funzine.hu Forrás: www.budapest.com




3. Fővárosi Állatkert


Talán Neked is megfordult már a fejedben a Budapesti Állatkert, mint esküvői fotózási helyszín. Csupán a belépőjegyeket szükséges megvásárolni (2.500 Ft/ fő napijegy). Garantáltak a szuper esküvői fotók!


Forrás: www.zoobudapest.com Forrás: zooblog.com




4. Kalandpark


Igen, jól látod! Ez a legkülönlegesebb esküvői fotózási helyszín, mivel ilyen még nem volt. Legalábbis abban a két kalandparkban, akiket megkérdeztem. Kíváncsi vagyok, hogy e cikket követően hány pár lesz olyan vagány, hogy bevállalják a kalandos esküvői fotózást. Ha kedvet kapsz hozzá, mindenképp azt javaslom, hogy az esküvőtől különálló napon ejtsétek meg a fotózást, hogy ha a ruha összekoszolódik, legyen ideje a menyasszonyi ruhaszalonnak kitisztítani.

Két olyan kalandparkot választottam, ahol nem csak a parkon belül lehet különleges esküvői fotókat készíteni.


Az egyik választottam a Római Kalandpark. Megkérdeztem a parkot a fotózás feltételeiről. Csupán a látogatói jegy megvétele szükséges (500 Ft/ fő) és 1-2 fotó kedvéért előre egyeztetve a pályákat, eszközöket is igénybe lehet venni. Nem feltétlenül kell a föld felé emelkedni. Mókás esküvői fotók születhetnek akár a gokartokon, akár a kisvonaton.

Ha úgy döntesz a pároddal, hogy belevágtok ebbe a kalandba is, a visszafogott esküvői fotózást megejthetitek a Római-parton. Itt is vannak különleges helyszínek. Ha kap legalább 50 lájkot ez a poszt, ígérem írok egy külön cikket csak a római-parti esküvői fotózási helyszínekről is. Természetesen nem a hagyományos szemszögből. :)



Forrás: www.romaikalandpark.hu



A másik választottam a Csillebérci Kalandpark. Itt is szívesen fogadják a nem hétköznapi esküvői fotókra vágyó párokat. Ha a pályákat nem érinti az esküvői fotózás, csak a sétálójegyet kell megvásárolni (400 Ft/ fő). Ha szeretnétek igénybe venni a pályák egyes elemeit is, úgy időtartamtól függően, előre egyeztetve, megbeszélés alapján kaptok egy árat (3-4.000 Ft/ fő).

A meghitt esküvői fotózáshoz nem kell messzire menni, hiszen már eleve csodás környezetben vagytok. A kisvasúti megállót biztos nem hagynám ki!

Forrás: kalandpalya.hu




5. Feneketlen tó


Budapestnek nem csak a belvárosi része szép. Szerencsére szinte minden kerületben találni kellemes környezetet az esküvői fotók elkészítéséhez. A Feneketlen-tó a XI. kerületben található.


Forrás: www.kirandulasok.com Forrás: www.femina.hu




6. Kopaszi-gát


A törzsgyökeres budapestieknek ezzel biztos, hogy nem mondok, írok újat, viszont sokan vagytok, akik még friss pestiek, vagy csak nem hallottak róla. A Kopaszi-gát nagyszerű esküvői fotózási helyszín a Lágymányosi-híd budai hídfőjénél.


Forrás: www.obolhaz.hu Forrás: www.koncert.hu




7. Budapesti Füvészkert – Az ELTE botanikus kertje


A VIII. kerületben találod, április 1 – október 31-ig minden nap 9:00-17:00 óráig vannak nyitva.Az esküvői fotózás díja 10.000 Ft/ óra. Ezért az összegért bemehet az ifjú pár, a fotós és a két tanú.

Az Orczy Kalandparkhoz rendkívül közel van, csupán kb. 10 perc séta, ami alatt lehet egyet-kettőt kattintani.


Forrás: www.fuveszkert.org




8. Gül Baba Türbéje és Gül Baba utca


Nem csak esküvői fotózások helyszíneként kedvelt, de sok jegyespár is felkeresi a Gül baba utcát és Gül Baba Türbéjét jegyesfotóik elkészítésének céljából, hiszen romantikus hangulatát a fotók is kiválóan visszaadják. A türbe sajnos 2017. Március 1-ig nem látogatható régészeti kutatások miatt. Ettől még a Gül Baba utcában nyugodtan elkészíthetitek az esküvői fotósorozatot.


Forrás: varosban.blog.hu Forrás: commons.wikimedia.org




9. Károlyi-kert


A belváros szívében, a Nemzeti Múzeum található a Károlyi-kert. Kerítéssel védett, de szabadon látogatható.


Forrás: commons.wikimedia.org

10. Budai Arborétum – Corvinus Díszkert


XI. kerületben, Villányi úton, a Gellért-hegy déli lábánál terül el. A kert látogatása ingyenes. Bővebb információt a nyitva tartásról itt érhetsz el: programturizmus.hu


Forrás: programturizmus.hu Forrás: www.falusiturizmus.hu

Kommentelj és oszd meg velünk a Te különleges esküvői fotózási helyszíneteket!

Ha tetszett a bejegyzés, jutalmul dobj egy lájkot és oszd meg a bejegyzést!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page