top of page

Menyasszonyi ruha bérlés vagy vásárlás? Te melyiket választod?

A menyasszonyok egy bizonyos ponton rendre felteszik magukban a kérdést: béreljem vagy megvegyem az esküvői ruhámat? Ritka, amikor határozott véleményen van egy hölgy ebben a témában. Aki ragaszkodik ahhoz, hogy megvegye a ruhát, annak háromféle indoka lehet. Vagy azért vásárolja meg, mert szeretné eltenni emlékbe, extrém esküvőt tervez és nem akarja félteni a ruháját vagy szeretné eladni az esküvő után. A bérlés legáltalánosabb indoka, hogy többé már úgysem vehetjük fel újra, nincs értelme a szekrényben tárolni. Mindkét opciónak van előnye és hátránya is, nézzük, hogy melyek ezek.

A ruha bérlés előnyei

A ruhabérlés mellett az egyik legfontosabb érv a költséghatékonyság. Az egyébként drágának tartott, csodásan szép menyasszonyi ruha a bérlésnek köszönhetően elérhetővé válik, főleg, ha a ruha mellé egyéb kiegészítők is járnak. Ruhaszalonunkban a bérlés árában már benne van a méretre igazítás költsége, a tisztítás ára, a fátyol, boleró, gyűrűpárna, stóla és a menyasszonyi szütyő bérlési díja is.

Az esküvői ruha megőrzése is költséggel jár. Sokat kell tenni annak érdekében, hogy finom anyaga ne sárguljon el idővel. A bérelt ruha egyébként semmiben sem különbözik a megvásárolható daraboktól, nagyon odafigyelünk arra, hogy teljesen újnak tűnjön, így ez nem kell, hogy döntő szempont legyen a kérdésben.A ruha bérlés hátrányai

Amit sokan hátrányként említenek az esküvői ruhával kapcsolatban az a tény, hogy ha sérül, elszakad, vagy olyan folt esik rajta, amit képtelenség kitisztítani (ilyen nem fordult még elő a 7 év alatt), akkor bizony ki kell fizetni érte a javítási költséget ami a kaucióból kerül levonásra. Az esküvői ruha elvitelekor tartunk egy kis "oktatást" a menyasszonyoknak, hogy mire érdemes odafigyelniük a nagy napon, így büszkén mondhatjuk, hogy hozzánk a menyasszonyok 99%-a hibátlanul hozza vissza a menyasszonyi ruháját az esküvő után. Az 1%-nak legfeljebb apró, javítható sérülés keletkezik a ruhán, melyet javítás után észre sem lehet venni.A vásárlás előnyei

Esküvői ruhát megvásárolni egy kicsit zsebbe nyúlósabb döntés, de legalább biztos lehetsz benne, hogy a szerelemruha csak a tiéd lesz és nem kell úgy féltened, hogy elszakad tánc közben, valaki leönti vörösborral vagy kiégeti az ünnepi tűzijáték.

Nem tudunk elmenni amellett, hogy érzelmi szempontok is szerepet játszanak abban, ha egy menyasszony a ruhavásárlás mellett dönt. Sokan előveszik időnként, felpróbálják újra, megmutatják a gyermekeiknek a menyasszonyi ruhát. Bár már több eseményen vélhetően nem lesz hordható, a hangulata, a tapintása képes felidézni a legszebb pillanatokat.

Az is előfordul, hogy egy ruha öröklődik a családban. Átalakítással modernebbé tehető az évtizedekkel korábbi esküvői ruha, ezzel máris kipipálható a „valami régi” a menyasszony kötelező elemek listáján.A vásárlás hátrányai

Az esküvői ruhát nem hajtogathatod be valamelyik fiókba, viszonylag nagy helyigénye van. Amellett, hogy ugyanaz a ruha akár kétszer annyiba is kerülhet, mintha bérelted volna, még hosszú éveken keresztül meg kell oldanod a megfelelő tárolását is.Akár a bérlés, akár a vásárlás mellett döntesz, weboldalunkon mindkét opció költségeit megtalálod. Senkit sem szeretnénk befolyásolni. A mi célunk az, hogy megtaláljuk Neked azt a ruhát, amelyik leginkább megfelel az ízlésednek és az esküvői költségvetésednek.
Köszönjük, hogy időt szántál és elolvastad ezt a bejegyzsünket is! :)

Comentarios


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page