top of page

Kalandos esküvők - döbbenetes események a nagy napon

Az esküvők mindig emlékezetesek. Ám mi történik olyankor, ha váratlan események tarkítják a nagy napot, amelyek ráadásul kellemetlenek is? Ezúttal nem a derült égből lecsapó nyári záporra gondolunk, ami bármikor megeshet. Előfordulnak olyan események, amelyek komoly kihívások elé állítják az egyébként vidám ünneplésre készülő párt. Szerencsére végül azért mindig kiderül: ha a sok jó ember a legnagyobb bajban összefog, akkor képes megoldani minden problémát.


Amikor a vőlegénynek nyoma veszik…


Ilona és László már a 45. házassági évfordulóra készülnek, de alkalomadtán még mindig szóba kerül, hogy László, mint fiatal vőlegény milyen kínos helyzetbe hozta szerelmét az esküvőjük napján. Egy kis faluban éltünk mindketten és ott is házasodtunk össze - meséli Ilona. A lagzink napján, ahogy az falun lenni szokott, mindenki kíváncsian várta a vonuló násznépet a kapuja előtt állva vagy az ablakból leskelődve. Így volt ez a mi esetünkben is, pontosabban csak lett volna, ha az akkor még csak leendő férjem méltóztatik megjelenni.


Talpig fehérben, a tűző napon, kíváncsi rokonok tekintetének kereszttüzében várakoztam az udvarunkon, mert a párom szó szerint eltűnt. Az emberek egy idő után kezdtek sugdolózni, hogy talán meggondolta magát, elmenekült, megszökött László és elmarad az esküvő, megszégyenítve ezzel engem.


Már nem emlékszem, hogy mi járt a fejemben, de biztos voltam benne, hogy megfojtom, ha felbukkan. Több mint két órába telt, mire megérkezett, nem mondott semmit, megfogta a kezem és a templomhoz vezetett. Azóta sem tudom biztosan, hol volt vagy mit csinált az alatt az idő alatt, amíg én lábon kihordtam két szélütést rá várva, de a házasságunk még mindig tart.
Az a fránya jegygyűrű


Zsolt és Ágnes esküvőjén tombolt a nyári forróság, de még ennél is melegebb volt a helyzet a házasságkötő teremben. Mivel a gyűrűpárna hogy, hogy nem elveszett az esküvő reggelén, megegyeztek, hogy mindketten a balkezük gyűrűs ujján viselik az arany karikákat, majd amikor a szertartás alatt egymás ujjára kell húzniuk, akkor átkerülnek a jegygyűrűk a jobb kézre.


Zsolt azonban képtelen volt levarázsolni az ujjáról az ékszert. Miközben az anyakönyvvezető a beszédet tartotta, egyre erősebben rángatta, és ahogy közeledett a ceremónia ominózus pillanata, kezdett pánikba esni. Végül összeszorította a fogát és a bőrével együtt letépte az ujjáról a gyűrűt. Ágnest az ájulás kerülgette Zsolt vérző keze láttán, de nem szólt egy szót sem, gyűrűt cseréltek és azóta is nagyokat nevetnek a történteken.
Egyik nap esküvő, másik nap szülés


Krisztina és Imre babát vártak, amikor az esküvőjükre készültek és szerették volna még a szülés előtt összekötni az életüket hivatalosan is, barátok, rokonok társaságában. Krisztina gyönyörű várandós menyasszony volt, már igen előrehaladott állapotban, nem tervezett nagy táncolgatást, de a lakodalom hangulata magával ragadta.


Négy óra után ment el az utolsó vendég, Krisztinát pedig ugyanebben az időben egy mentő szállította a legközelebbi kórházba, mert megindult a szülés. Azóta egyszerre ünneplik minden évben a házassági évfordulójukat és a fiuk, Barnabás születésnapját.Táncparkettről a sürgősségire


Zsuzsi és Csaba is nagy lakodalomra vágyott, sok vendéggel és emlékezetes programokkal. A menyasszonytáncot egy ismert népszokás szerint tervezték meg, amelynek a végén az újdonsült férj beszalad a tánctérre a násznép közé, karjaiba kapja a feleségét és kirohan vele, mintegy megszöktetve a fiatal arát. A szöktetés azonban olyan sietős volt, hogy Csaba, ölében Zsuzsival, megbotlott és elesett. Zsuzsi métereket gurult a fehér menyasszonyi ruhájában, de szerencsésen megúszta a balesetet.


Csabát viszont a sürgősségire kellett szállítani, bokaszalag szakadást szenvedett. Számára az esküvő éjfélkor véget ért és a nászutat is le kellett mondani, mert még hetekig nem tudott lábra állni.Az esküvők démona: a tömeges ételmérgezés


Orsi azok közé a feleségek közé tartozik, akik számára tele volt nem várt és kellemetlen meglepetéssel az esküvő napja. Egész nap szakadt az eső, a szabadtérre szervezett ceremóniát egy szűk helyiségben kellett megtartaniuk. De ha ez nem lett volna elég, az étterem főszakácsa, ahová a vacsorát szervezték, elkövetett egy amatőrnek számító, ám óriási baklövést.


Egyetlen kanalat használt arra, hogy végig kóstolja az ételeket tálalás előtt, a kanál azonban előzőleg szalmonellával fertőzött alapanyaghoz ért. Az ifjú pár mindkét tagja, a vendégek jelentős része és maga a főszakács is elkapta a kellemetlen tünetekkel járó betegséget. Később megvált a főszakácstól az étterem, de ez Orsit már nem vigasztalta.


Utólag mindannyian azt mondják, két dolgot tehettek annak érdekében, hogy átvészeljék a nem várt eseményeket. Próbálták megőriznia a nyugalmukat és túllendültek a problémán. Azt mondják, sokat segített, hogy sok kedves barát és szerető rokon vette őket körül, akik segítőkészek és támogatóak voltak. Meggyőződésük hogy ezek a váratlan események is hozzájárultak ahhoz, hogy izgalmas és emlékezetes lett az esküvőjük.
Köszönjük, hogy időt szántál és eolvastad!

Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page