top of page

Klasszikus vagy inkább modern - Melyik stílus áll hozzád közelebb?

Ahány menyasszony, annyiféle egyéniség. Ezt az esküvői ruhagyártók is pontosan tudják, ezért van olyan sokféle szabás, díszítés és stílus a menyasszonyi ruhák között. Amikor ruhapróbára érkezik hozzánk valaki, gyorsan kiderül, hogy milyen személyiség, miben fogja jól érezni magát a nagy napon és mi az, ami a komfortzónáján kívül esik. Egyesek a klasszikus stílusért rajonganak, mások a modernebb megoldásokat keresik. Teszteld magad, Te melyik kategóriába tartozol inkább?

Korábban írtunk már arról, hogyan érdemes kiválasztani a testalkatodhoz illő ruhát. Ám minden stílus szakértői tanács mellett az egyik legfontosabb tényező, hogy Neked mi tetszik, melyik az a stílus, amelyben a legszebbnek érzed magad. Ehhez a legjobb kiindulási pont, ha felpróbálsz különböző szabással varrt ruhákat, sétálsz bennük, leülsz, felállsz, lehajolsz, teszel néhány tánclépést. Hamar érezni fogod, hogy mit súg a belső hangod.


(A ruhákról információt - méret, ár - a képre kattintva találsz!)Változatos esküvői ruha szabásvonalak


A különböző szabások, mint a szűkebb sellő és a trombita a merészebb stílust képviselik. Általában azok a menyasszonyok részesítik előnyben a test minden vonalát kiemelő ruhákat, akik nem bánják, ha egy kissé szűkebb mozgásteret biztosító ruhát kell viselniük, mint a hétköznapokon. A klasszikus báli, A-vonalú szabású ruhák alsó része bővebb, így járni és önfeledten táncolni is könnyebb bennük. Látványos a különbség az abroncsos és az abroncs nélküli ruhák között, ahogyan az a lenti képen is jól látszik.


Gyönyörű hátmegoldások


A legtöbb, hétköznapi ruha hátrésze szinte egyforma, semmi különleges nincs bennük. Nos, ez a menyasszonyi ruhákra egyáltalán nem igaz. A hátmegoldások ugyanolyan fontosak, mint a ruha minden más négyzetcentimétere. A hát nélküli menyasszonyi ruhák és a merészebb szabások több bőrfelszínt engednek láttatni, ami hihetetlenül izgalmassá teszik a megjelenést. A klasszikus stílus kedvelői szeretik inkább csipkével, gyöngyökkel, selyemmel takarni a hátukat, amely ugyanolyan elegáns és ámulatba ejtő tud lenni.

Az esküvői ruha központi eleme: a dekoltázs


Kétségtelen, hogy a menyasszonyi ruha egyik fókuszpontja a dekoltázs. Lehet szívalakú, egyenes, V-kivágású, aszimmetrikus, kör, ovális, portré vagy bármilyen, minden esetben magára vonzza a tekintetet.


A klasszikus, visszafogottabb stílus kedvelői számára a testszínű tüll, más néven illúzió tüll anyag láthatatlan fedést és egyben lehetőséget biztosít arra, hogy a ruha egyszerre legyen kellően zárt és az adott dekoltázs stílusa is érvényesülni tudjon.


A merészebb, köldökig érő V dekoltázs igen divatos manapság. A ruha próbák során mindig nagyon odafigyelünk a dekoltázs mélységére és szélességére. Ha valaki nem érzi magát komfortosan a kihívó szabás miatt, természetesen visszafogottabb darabok közül is választhat.
Rendkívül kedveltek az amerikai nyakú esküvői ruhák is, amelyek nőiesek, elegánsak, ám elől zártak.

Mitől lesz klasszikus a menyasszonyi ruha?


Az esküvői ruha divat rengeteget változott az elmúlt száz évben. Nyugodtan mondhatjuk, hogy merészebb és bátrabb lett. A nagymamák általában jól meg is lepődnek az unoka menyasszonyi ruháján, de így van ez a divat minden más területén, amelynek alapjai folyton változnak.


A klasszikus menyasszonyi ruha sok mindent jelenthet. Fogalmazhatunk úgy, hogy a hagyományos szabást és ruhakészítési módszereket veszi alapul, visszafogottabb a dekoltázs és zártabb hát megoldásokkal készül. A fűző is egy hagyományos ruhakészítési módszer, amely az 1500-as évek óta létezik.


A csipke is egy meghatározó eleme a menyasszonyi ruhának, amely szintén évszázadok óta része az esküvői hagyományoknak. Klasszikusnak számít a virágmintás csipke, ami állhat egészen apró kis virágokból, de akár távolról is jól kivehető, nagyobb virágalakot is megjeleníthet. A modern csipke mintázatok inkább geometrikusak.

Már a hófehér is klasszikusnak számít?


Arra a kérdésre, hogy a hófehér ruha is klasszikusnak számít-e, azt kell mondanunk, hogy igen. Egyre kevesebb a hófehér ruha, ma már az ekrü a legnépszerűbb. Emellett megjelentek a színek is: sokan választják a barackos, púder, rózsaszín, kék stb. árnyalatokat. Ezek persze csak halvány árnyalatok, de külföldön már megjelentek a valóban színes esküvői ruhák is, ezt nálunk csak a bátrabb menyasszonyok választják.

Akár a klasszikus, akár a modernebb stílusjegyekkel vart ruhát részesíted előnyben, ruhaszalonunkban biztosan találsz olyat, ami megdobogtatja a szíved.
Köszönjük, hogy elolvastad! :)Yorumlar


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page