top of page

Így válaszd ki a testalkatodhoz illő menyasszonyi ruhát

A mai blogbejegyzést három nagyon fontos kérdésnek szenteljük a tökéletes esküvői ruha megtalálásához vezető úton: Milyen a testalkathoz illő menyasszonyi ruha? Hogyan állapíthatod meg a testalkatodat? És, ami a legfontosabb: Milyen ruhában érzed magad a legszebbnek?Mielőtt elindulnál az első menyasszonyi ruhapróbára, mérd le és írd fel egy papírra az általános méreteidet. Ezeket a számokat és a magasságodat akár előre, telefonon is elárulhatod, így tudni fogjuk, hogy a ruhapróba során milyen méretben mutassuk meg a kínálatot. Rengeteg különböző menyasszonyi ruhastílus létezik minden testalkathoz, de a legtöbb esetben szükség van némi igazításra, hogy tökéletesen álljon. Sok ruhaszalonban a méretre igazítás extra kiadás, nálunk a feltüntetett árak már tartalmazzák ezt is.A testalkathoz illő ruha kiemeli az előnyeidetMielőtt fontolóra vennéd az esküvői ruha stílusát, először határozd meg, milyen a testalkatod. Az alábbiakban adunk ehhez egy kis segítséget. Alapvetően a váll, a mell, a derék, a csípő és a lábak a meghatározók, de természetesen van átmenet a különböző alkatok között is:Körte alkat: a csípő, a fenék és a comb hangsúlyosabb a felsőtesthez képest.


Téglalap vagy oszlop alkat: a vállak, a csípő és a derék körülbelül azonos méretű, egyik testrész sem tűnik ki jobban a másiknál.


Homokóra alkat: a csípő és a vállak körülbelül egyforma méretűek, de a derék ezekhez képest jóval keskenyebb.


Alma vagy ovális alkat: a test középső részén van a hangsúly, a mell, a derék és a has egyaránt erőteljes, a csípő lehet keskenyebb, mint a vállak.


Fordított háromszög vagy tölcsér alkat: ennél a típusnál a váll szélesebb, a keblek nagyobbak, a csípő viszont keskeny és a lábak is vékonyak. A felsőtest meghatározóbb, mint az alsó.Milyen szabások illenek a testalkatodhoz?


Miután meghatároztad, hogy melyik testalkatot örökölted, nézegess olyan a ruhákat, amelyek kiemelik a pozitívumaidat. Vannak olyan menyasszonyi ruhák, amelyeket egy bizonyos típusra terveztek, míg mások többféle alkaton is csodásan állnak.


Báli ruha


Ezt a fazont szűk, testre szabott felsőrész és deréktól bővülő, nagyvonalúan leomló szoknya alkotja. Kislányok meséskönyveiben ilyen az igazán habos-babos hercegnő ruha. Sokan hiszik, hogy csak vékony testalkathoz illik, valójában az erőteljesebb felsőtesttel bíró menyasszonyokon is jól áll.(Kattints a képre, ha szeretnéd megnézni ezt a ruhát!)


Empire


Az empire ruhának megemelt derékvonala van, a szoknyarész egészen a mell alatt indul. Azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik szeretnék elvonni a figyelmet a has vagy a derék részről és a dekoltázsra irányítani a tekintetet. Ezt a típusú ruhát várandós menyasszonyok is szívesen választják.


A-vonal


Ez a szabás sokféle testformához passzol. Határozott derékvonallal készül, optikailag képes megnyújtani a testet. Közkedvelt fazon, felül feszes, láttatni engedi a derekat, ejtett derék esetén a csípő vonalát (utóbbi mostanában nincs divatban sajnos, pedig nagyon klassz fazon), majd szélesedni kezd. Téglalap, alma és körte alkatú hölgyeken is mesésen mutat.(Kattints a képre, ha szeretnéd megnézni ezt a ruhát!)


Sellő


A sellő fazonú esküvői ruha, ahogyan a neve is sejteti, egy mesebeli hableány alakjáról lett mintázva. A felsőrészen rásimul a viselőjére, majd - mint a klasszikus darabok - a térdnél kezd el a szoknyarész kiszélesedni. Nagyszerű választás a homokóra testalkathoz.Trombita


A szoknya egészen testhezálló, hasonlít a sellő fazonhoz, abban tér el tőle, hogy nem a térd, hanem a combközéptől kezd szélesedni. Csodásan kihangsúlyozza az alakot. Elsősorban azok a menyasszonyok rajonganak érte, akik elégedettek a testükkel és minél többet szeretnének megmutatni magukból.(Kattints a képre, ha szeretnéd megnézni ezt a ruhát!)
Miben érzed magad igazán szépnek?Bármit is írtunk és bármit is mondanak a nagy stílus szakértők, a legfontosabb azért mégis csak az, hogy a menyasszony milyennek találja magát a kiválasztott ruhában. Figyelj az érzéseidre próba közben, nézd meg magad több szögből, készíts fotókat magadról. Nálunk alapelv, hogy nem siettetjük a menyasszonyokat, időt biztosítunk a választásra. Ha a szívedre hallgatsz, akkor évek, évtizedek múltán is boldogan nézegeted majd az esküvőn készült fotókat.
Köszönjük, hogy elolvastad! :) Ha tetszett, oszd meg a barátnőddel is!

Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page