top of page

4 legjellemzőbb hiba

Melyik az a 4 legjellemzőbb hiba, melyet a menyasszony elkövet a menyasszonyi ruha kiválasztása során?

A menyasszonyi ruha kiválasztása talán a legizgalmasabb része a szervezési procedúrának, de válhat akár egy igazi rémálommá is. Igyekszünk megosztani Veled pár tippet, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy a menyasszonyi ruha kiválasztása valóban azt az élményt nyújtsa, melyet mindig is elképzeltél!

Menyasszonyi ruha túl késői vagy korai kiválasztása:

Hurrá eljegyeztek! Miután megtörtént ez a várva pillanat, rögtön azon kattogsz, hogy milyen ruhában is esküdj örök hűséget. Ezzel nincs is semmi gond, de az igazi keresgélést csak akkor kezdd el, miután már pontosan tudjátok a dátumot és a helyszínt. Az időpont egyrészt fontos, hogy figyelembe tudd venni az időjárás viszontagságait, másrészt pedig sok ruhaszalonba csak úgy tudsz ruhapróbára időpontot foglalni, ha már tudod az esküvőd napját. Felmerült benned, hogy a helyszín miben befolyásolja a menyasszonyi ruhaválasztást? Ha egy kastélyhoz sokkal jobban illik egy hercegnős menyasszonyi ruha, mint például a tengerpartra.

Kreatívak vagyunk, de ilyen ruhánk, mely így áttudna változni, egyelőre nincs :)

Túl sok (vagy éppen a rossz) ismerőssel, baráttal, rokonnal érkezel a ruhapróbára:

Mint már említettem, a ruhapróba az esküvői folyamat egyik legizgalmasabb része. Hidd el, nem csak számodra! Éppen ezért meglehet, hogy nem egy-két jelentkező akad, aki szeretne elkísérni. Lehet, hogy még most úgy gondolod, hogy minél több barátod, rokonod látja rajtad a ruhát, annál egyszerűbb lesz a döntés. Pedig nem! Minél többen szeretnének Neked tanácsot adni, annál nehezebb lesz a választás, hiszen több különböző véleményt fogsz kapni, ami könnyen belezavarhat abba, amit Te szeretnél. Célszerű kiválasztanod azt az 1-2 közeli barátnőt, testvért, unokatestvért, akinek a véleményére valóban adsz és tudod, hogy a nemtetszésüket is nyíltan vállalni fogják. Amit javaslunk az az, hogy először egyedül jelentkezz be az menyasszonyi ruhapróbára, majd ezt követően egy újabbra, de már azzal az 1-2 fő kiválasztottal, akit érdemesnek tartasz rá.

Büdzsén innen, büdzsén túl:

Amikor meghatározzuk, hogy mennyit szeretnénk költeni a ruhára, nem gondolunk az apróságokra, amik jelentősen megdobhatják az erre szánt összeget. Mire is gondolunk? Mindenféleképpen a menyasszonyi öltözéket jelenti a cipő, a fehérnemű, a fátyol, az ékszerek és egyéb kiegészítők, melyeket figyelembe kell venni a kalkuláció készítése során.

A stílus merev behatárolása:

Mindig legyen két-három menyasszonyi ruha stílus a tarsolyodban! Nem biztos, hogy az a ruhatípus, melybe beleszerettél, úgy fog állni rajtad, ahogy a modellen a menyasszonyi ruhaszalon oldalán. De ha mégis úgy állna, akkor is javasolt felpróbálni még másik fazonú ruhát is, mert lehet, hogy pont arra a ruhára fogsz igent mondani, amelyikre nem is gondoltad volna. Ja, és a vállfán lógó ruhák mindig csalókák. Ha a ruhaszalonban az eladó javasolja, hogy próbáld fel, nyugodtan tedd meg, hiszen azért vagy ott!

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzés, nyomj egy lájkot! Köszönjük!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page