top of page

Kulisszatitkok: Mi is az a CsodaCsokor?

Az Amerikából induló új divat itthon is kezd teret hódítani magának. Ezt a csodálatos újdonságot Szebeni Áginak, a CsodaCsokrok készítőjének köszönhetjük. Ebben a bejegyzésben fényt derítünk arra, hogyan is vált ez szenvedéllyé már nem csak Áginál, de a menyasszonyok körében is.

Hogyan jutott eszedbe, hogy ékszercsokrok készítésével foglalkozz?

Az ékszercsokrokkal én is egy külföldön tartott esküvő kapcsán találkoztam. Egy lánybúcsún vettem először kézbe ilyen brosscsokrot, és teljesen megbabonázott, ahogy forgattam a kezemben, és szikrázott a fényben. Azonnal tudtam, hogy nekem ilyen kell – mivel már férjnél voltam, maradt az a lehetőség, hogy én készítem :)

Mennyi idő egy csokor elkészítése?

Bár gyorsan dolgozom, de érdemes az időt rászánni a levelezésre. Átlagosan 3-5 levelet váltok a menyasszonnyal, mire kiválasztja a színeket, virágokat, brossokat, illetve félidőben is kap egy 360 fokos körbefotózott képet a csokorról, hogy minden olyan-e, ahogy elképzelte.

Érdemes 2-3 hetet számolni a csokor készítésére, ha különleges igények vannak, ez több is lehet (pl: pávatoll formájú brossok, színes tengeri csillag brossok, csak cicás brossok, stb.)

Milyen árkategóriákban lehet nálad csokrot vásárolni?

Jó hírem van a menyasszonyok számára: 2016-ra már a „Tervezd meg az ékszercsokrod és annak árát is!” szellemében alakítottam ki az ékszercsokrok megrendelését:

Az alapcsokor fix árú, bármilyen színkombinációban készül, sok-sok ajándék gyönggyel és strasszal. Erre az alapcsokorra válogathat a menyasszony különböző méretű és színű brossokat egy képkatalógusból. A képeken a brossok ára is fel van tűntetve, így otthon meg lehet tervezni és kiszámolni mennyi az összeg, ami még belefér a keretbe.

Milyen stílusú csokrok elkészítésére van lehetőség?

3 féle alapcsokrot alakítottam ki, ezt is leginkább a megkeresések alapján:

  1. Ebben az alapcsokorban szalagrózsák adják az alapot, ez az alap kedvez a legjobban az ékszercsokroknak, akkor ajánlom, ha valakinek a csillogó ékszergömb szerű csokor tetszett meg.

  2. Ebben a csokorban a virágok nagy, változatos formájú és méretű fodros szirmokból vannak összeállítva. A színek természetesen itt is kiválaszthatóak előre, a kiválasztott brossokat pedig a virágok közepén helyezem el. Ez a csokor megjelenésében jobban hasonlít a klasszikus virágcsokorra, és jellemzően kisebb ékszereknek jut csak hely a csokorban.

  3. Ebben az alapcsokorban különleges, pontos illesztéseket kívánó japán technikával készülő szalagvirágok vannak. Ennek a csokornak az elkészítése a leg időigényesebb, így ez az alap csokor a legdrágább – viszont ebbe elég 2-3 db gomb méretű bross is, hogy csodás legyen a végeredmény.

Csak esküvői csokrokat lehet tőled kérni, vagy esetleg más virágdíszeket is?

Az ékszercsokrok mellé sokszor kérnek színben harmonizáló vőlegénykitűzőt, hajdíszt, vagy a koszorúslányok csuklójára díszt – a felhasznált színek és brossok itt mindig visszaköszönnek, és együtt nagyon szép összhatást keltenek.

Csak esküvőkre szoktak CsodaCsokrot vásárolni?

Kifejezetten mennyasszonyok számára készítek ékszercsokrokat, de előfordult már hogy születésnapra vagy aranylakodalomra rendeltek tőlem csokrot, és azoknak a megrendeléseknek is eleget tettem.

Viszont a CsodaCsokrok késztése során felhasznált alapanyagok minőségéből, vagy a csokor kidolgozásának aprólékosságából nem szeretnék elvenni azért, hogy például ballagási csokrokat is készíthessek.

Láttam, itt-ott, hogy másik is készítenek ékszercsokrokat. A te csokraid mitől másabbak a többitől?

Szinte mindenben különbözök más csokor készítőktől:

  • Nagyon széles, azonnal rendelkezésre álló bross választékom van: a kicsi, gomb méretű brossoktól egészen a nagyméretűig mindent kínálok. Lehet válogatni a színes vagy kristály színű brossok közül, de azt is meg szoktam kérdezni előre, hogy aranyozott vagy ezüstszínű foglalatú brossokról küldjek-e képkatalógust.

  • Biztosítottam, hogy tényleg magának megtervezhesse a menyasszony a csokrot.

  • Félidőben 360 fokban körbefotózott képet videót kap a menyasszony, szó szerint a monitor előtt ülve megforgathatja a csokrát – és ebben a fázisban is szólhat még, ha változtatást kér.

  • Mivel a csokor örök emlékként eltehető, gondoskodtam a tárolásáról is: minden csokor mellé küldök egy hasznos ajándékot, egy csokor tartó talpat, melybe belefektetheti a csokrát, amikor nincsen rá szükség (ceremónia bizonyos szakaszai, vacsora) illetve ennek segítségével otthon a polcra is kiteheti, hogy mindig szem előtt legyen, mint egy szép emlék.

Az esküvő előtt mennyi idővel célszerű leadni a rendelést?

Általában 2 héttel előtte elég, de mivel nyárra több megrendelés érkezik, így célszerű időt hagyni rá, és időben megrendelni – akár hónapokkal előtte, hiszen a csokor ugyanilyen csodás lesz hónapok múlva is.

Mit javasolsz a menyasszonyoknak, mi alapján állítsák össze a CsodaCsokrukat?

Semmi és senki másra ne hallgassanak, csak a szívükre. Olyan ékszercsokrot rendeljenek, amilyenre vágynak, akár extrán csillogó akár bohókás vagy nagyon elegáns – hiszen egyszer foghatnak csak ilyen csokrot :)

Köszönjük Áginak, hogy válaszolt erre a néhány kérdésre! Reméljük, hogy a CsodaCsokrok iránt érdeklődő menyasszonyoknak segítségére vált ez a poszt!

Keresd az Európa Menyasszonyi- és Alkalmi Ruhakölcsönzőben is a CsodacCokrokat és az ajándékra jogosító szórólapot!

Tetszett a cikk? Jöhet a megosztás! :)

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page