top of page

14 tipp, hogy könnyebben megtaláld az álomruhád

Biztos Te is régóta álmodozol az esküvődről, hogy vajon milyen ruhában fogsz az oltár előtt állni. Hosszú uszályos, hosszú fátyollal? Vagy királykisasszonyos menyasszonyi ruhában virágdíszekkel a hajadban? Nem egyszerű a mai menyasszonyok helyzete, főleg, hogy jönnek az egyre változatosabb stílusú menyasszonyi ruhák. Tengerpartra való, hosszú uszályos, csipkés, tüllös, fidres-fodros, színes, ujjatlan, pántos, pánt nélküli, sellő fazon… Ennyi lehetőség közt valóban könnyű elveszni. Ezért szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezzel a blogbejegyzéssel, hogy az álmod könnyebben valóra váljon!


1. Mielőtt a menyasszonyi ruhaszalonokat kezdenéd felkutatni, nézelődj a neten, az esküvői magazinokban. Először körvonalazódjon benned, hogy milyen stílus áll hozzád a legközelebb. Biztos van elképzelésed az esküvő helyszínéről is. Ezt is vedd figyelembe ahhoz, hogy könnyedén tudd meghatározni a menyasszonyi ruhád fazonját, stílusát.


2. A hírességek inspirálnak! Ha van kedvenc színésznőd, énekesnőd, keress rá, hogy ő miben mondta ki a boldogító igent. Ha már ugyanazt a márkát nem is tudod beszerezni, stílusban hasonlót biztosan találsz a menyasszonyi ruhaszalonok kínálatai közt.

Forrás: www.thegloss.com

3. Határozd meg a menyasszonyi ruhára szánt összeget! Ha valaki nászajándékba szánja Neked a menyasszonyi ruhát, egyeztess vele nyugodtan az összegről, így később nem érhet sem Téged, sem őt meglepetés. Ha magadnak veszed, kölcsönzöd a ruhát, ebben az esetben is jó, ha van egy meghatározott kereted. A keretet úgy határozd meg, hogy férjen bele +/- 10%.


4. Találj egy jó menyasszonyi ruhaszalont! Miután már tudod, hogy milyen menyasszonyi ruhában gondolkodsz és mennyiért, elkezdheted felkutatni a menyasszonyi ruhaszalonokat. Első körben érdeklődj barátoknál, ismerősöknél, hátha tudnak ajánlani menyasszonyi ruhaszalonokat. Érdemes fórumokat is olvasgatni, vagy csatlakozni a kapcsolódó témákhoz. Mivel tudod, hogy mennyit szánsz a menyasszonyi ruhádra, érdemes olyan menyasszonyi ruhaszalonokat felkeresni, akik nem szárnyalják túl a kereted. Ha esetleg egy magasabb összeget szeretnél szánni rá, ebben az esetben is érdemes felkeresni egy-két kedvezőbb árszabású menyasszonyi szalont, mert sosem tudhatod, hogy hol bukkansz rá a megfelelő darabra.


5. Megtaláltad a menyasszonyi ruhaszalont is és egyeztettél időpontot. Szuper! Most a kérdés merül fel benned, hogy kit kérj meg, hogy kísérjen el. 2-3 főnél ne vigyél magaddal több embert. Ez a 2-3 fő is az a személy legyen, akinek adsz a véleményére.


6. Szánj időt a próbára! Úgy jelentkezz be a menyasszonyi ruhaszalonba, és a kísérőiddel is úgy egyeztess időpontot, hogy legalább 1 órát szánj a próbára. A menyasszonyi ruhaszalonokban általában így számolnak, de természetesen lehetnek ettől eltérő esetek is. A biztonság kedvéért jelezd az igényed, vagy kérdezz rá az időintervallumokra. Nem jó, ha egyszerre két-három menyasszonnyal foglalkozik egy eladó.


7. Vigyél cipőt a próbára! Azért fontos, mert optikailag másképp áll a menyasszonyi ruha rajtad, mintha mezítláb próbálnád fel. Ha még nincs meg a menyasszonyi cipőd, célszerű egy hasonló sarokmagasságú cipőt választanod.


8. Megfelelő alsónemű! Persze ezalatt csak a melltartóra gondolok. Próbálj olyan darabot választani, ami a kiszemelt menyasszonyi ruhastílusodhoz illik. Ha pánt nélküli a menyasszonyi ruhád, akkor legyen a pánt levehető, így kipróbálhatod, hogy a menyasszonyi ruha mennyire tart majd ott ahol kell. Például ezekhez a menyasszonyi ruhákhoz nem árt push-upos melltartót viselni a szebb dekoltázs érdekében, ügyelve arra, hogy ne bukkanjon elő semmi.


9. Ha már van kiválasztott esküvői helyszín vagy csak elképzelés, hogy milyen környezetben szeretnétek tartani, nem árt, ha viszel magaddal róla fotót. Az eladó könnyebben tud segíteni Neked, hogy még mely másik ruhát/ ruhákat kellene felpróbálnod.


10. Légy nyitott! Attól függetlenül, hogy megvan az elképzelésed a menyasszonyi ruha színéről, stílusáról, ne óckodj más fazont is felpróbálni. Ha vagányabb, bevállalósabb vagy a hétköznapokon, ne zárd ki a rövidebb fazonokat sem, talán ő lesz az igazi. Ne hagyd ki a színes menyasszonyi ruhák próbáját sem. A 2016-os év nem csak a hercegnős ruhákról szól, sőt! Divatban vannak a színek (pl. barack, lila, rózsaszín), a letisztultabb vonalvezetésű menyasszonyi ruhák, csipke minden mennyiségben, a V kivágású dekoltázs.


11. Teszteld tudsz-e mozogni! Nagyon fontos ponthoz érkeztünk. A próba során tegyél olyan mozdulatokat a befutó menyasszonyi ruhádban, amilyeneket várhatóan az esküvőd alatt is fogsz. Ha lesz templomi szertartás, ott le kell térdelned. Próbáld ki a menyasszonyi ruhaszalonban, hogy menni fog-e. Próbáld ki azt is, hogy kényelmesen le tudsz-e benne ülni, tudsz-e hajolni.


12. Foglalj és spórolj! Érdemes figyelned a menyasszonyi ruhaszalonok akcióit, illetve minél előbb lefoglalni a menyasszonyi ruhádat a kedvezőbb ár érdekében.


13. Ami mindennél fontosabb az az, hogy 100%-ig biztos legyél abban, hogy a menyasszonyi ruha amit megvásárolsz, kölcsönzöl, az a TE álom ruhád legyen életed legszebb napjára!


14. Ha megtaláltad a Te menyasszonyi álom ruhád, hagyd abba a további nézelődést, keresgélést! Ne ess abba a hibába, hogy a foglalást követően elbizonytalanodsz, hogy vajon jó lesz-e. Hidd el, Te leszel a legszebb menyasszony akit a násznép valaha is látott!

Ha tetszik és hasznosnak találod ezt a bejegyzést, kérünk lájkold, oszd meg, hogy minél több menyasszonynak és leendő menyasszonynak segíthessünk ezzel a pár tippel megtalálni a ruháját a Nagy Napra!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page