top of page

NászÚTicél: Első állomás...

Ha követed a blogunkat, láthatod, hogy ez a második sorozat amit elindítunk. Az első az Esküvői HajÁsz, melyben havonta fognak tippeket, ötleteket kapni a menyasszonyok az esküvői frizurák kapcsán. A NászÚTicél egy-egy részét szintén havonta olvashatod külföldi és belföldi NászÚTicélokkal.


Csak olyan NászÚTicélokat fogunk bemutatni, melyeket személyesen is ismerünk. Többnyire saját szervezésben utazunk, saját szervezésű programokon veszünk részt, ezért lehet, hogy olyan helyszínekre is elkalauzolunk, amelyekről az utazási irodák nem beszélnek. Természetesen a „kötelezők” mindig szerepelni fognak.


Első NászÚTicélunk Görögország, Korfu, a zöld sziget. Nem okozok meglepetést, ha azt mondom, azért hívják így, mert egy gyönyörű zöldellő kis smaragd az Jón-tengerben.

Miért is lehetséges desztináció?

1. Közel van

Autóval is megközelíthető, „röpke” 15-16 órás autóúttal Budapesttől számítva, amiben nincsenek benne a pihenőidők és a határon eltöltött üresjáratok.


Ha a repülőt választjátok, jobban jártok. Így már 2 órán belül beszippanthatjátok a friss, sós levegőt. A WizzAir indít Korfura járatokat. Most rápillantottam a jegyárakra (május elején): június 19-26-ig 52.000 Ft/ fő/retúrjegy, főszezonban július 13-20-ig 62.000 Ft/ fő retúrjegy, meglepő módon szeptember 7-14-ig 68.000 Ft/ fő/ retúrjegy, egy héttel később ismét 52.000 Ft/ fő/retúrjegy. Ezek az árak feladott poggyász nélkül értendőek és bármelyik pillanatban változhatnak. Ha okosan csináljátok, kezdjétek el nézegetni a repülőjegyeket már most, naponta többször, különböző napszakokban. Így könnyen kitapasztalhatjátok, hogy mikor érdemes megvásárolni a jegyeket. Amikor úgy látjátok, hogy eddig még sosem látott alacsony a jegyár, tessék lecsapni rá! Én hétköznap 12:00 óra körül néztem meg az árakat.

További tipp a kedvező árakhoz: Az Erste Banknál szokott lenni Wizz Air hitelkártya akció, ami arról szól, hogy igényléskor kapsz 20.000 Ft jóváírást, amit felhasználhatsz, illetve automatikusan a Wizz Discount Club árakon veheted meg a jegyeket. Így akár összesen 40.000 Ft-ot is megtakaríthattok. Vessetek egy pillantást a fenti árakra :) Jól hangzik, ugye? (Nem vagyok Erste Bankos, tapasztaltam ennek a tippnek a kedvező hatásait.)

2. Kedvező ár-érték arány

Az útiköltség témakörét fent már kimerítettük.

Nézzük a szállás- és az ott tartózkodás költségeit. Most rápillantottam arra a szálláshelyre, ahol a nászútunkat töltöttük. Főszezonban kb. 75.000 Ft/ fő/ 7 éjszaka ellátás nélkül egy aparthotelben. Természetesen lehetett volna reggelit is kérni, illetve kedvezőbb áron is választani, de a nászútra mindig egy picivel többet megenged magának az ember.


A bolti árak hasonlóképp alakulnak mint itthon, így ezzel nem igazán kell számolni, mert annyi a különbség, hogy amit itthon költenétek el, azt ott költitek el a közértben.


A transzferről majdnem el is felejtkeztem, pedig elég fontos tényező. Ez egy kicsit húzós, 10-20.000 Ft között mozgott, úgy emlékszem. Nem foglaltunk előre, mert hemzsegnek a taxik a reptéren és szinte egységes áron szállítanak, természetesen az ár attól függ, hogy a sziget melyik része a cél.

Ha szerettek jönni-menni, akkor javaslom a robogóbérlést. Bérelhettek autót is, ez egy picivel többe kerül (mind a bérlés, mind a benzin). Ez volt a legelső alkalom, hogy robogóztam és nagyon élveztem. Azóta mindig robogót bérlünk. Pedig először nagyon tartottam tőle. Célszerűbb is, mint az autó, mert például Korfu városan is egyszerűbb a közlekedés. Robogóbérlés 10 Eurótól/ nap (50 cc vezethető B kategóriás jogosítvánnyal), autóbérlés 25 Eurotól/ nap.

Az éttermi árak is hasonlóan alakulnak mint itthon, 20-30 Euróból megtudtunk vacsorázni étteremben. Mi nem vagyunk nagy étkűek, általában csak főételt eszünk és iszunk valamit. Ennek ellenére is nagyon kedvesek, mindig kaptunk valami kis pluszt: vagy a vacsora előtt egy kis padlizsánkrémet bagettel vagy vacsora után gyümölcsöt.

3. Kicsi, de sokat nyújt

Nem nagy sziget Korfu, de mégis nagyon sok mindent lehet megnézni, lehet kirándulni. Van felfedezni való bőven.



Mit lehet itt csinálni?

Először is elárulok egy titkot magamról. Nem szeretem a sablonos dolgokat, ezért az utazások során is arra törekszem, hogy ne csak a kötelezőt nézzem meg, hanem annál többet. Rengeteg élményt szeretnék kapni minden egyes úton J Általában, ha lehetőség van rá, igyekszem olyan településen szállást nézni ami az utazási irodák kínálatában nem szerepel.


Korfun ez a hely Agios Gordios. Az irodák csak a keleti oldalra szervezik az utakat, pedig a nyugati oldal százszor szebb. Nem beszélve arról, hogy itt minden nap gyönyörködhetsz a naplementében. Gordios egy völgyben fekvő, aprócska barátságos település. Az idegenforgalma az utóbbi 4-5 évben kezdett el élénkülni és mivel a magyar piac előtt kevésbé vagy egyáltalán nem ismert, egy magyar szót sem hallottunk. Pedig érdemesebb itt tölteni egy hetet mint Benitsesben, Messonghiban vagy bármelyik más keleti parti településen. Az egyik este még egy helyi kis rendezvény is volt egy elkerített füves területen, ahová díjmentesen lehetett bemenni. Az egész sült bárányból a közönség előtt csináltak szeleteket egy bárd segítségével, lehetett szuflakit (zöldséges nyárs), görög édességet, bort is vásárolni hétköznapi árakon. Egy kis teherautó platója volt a színpad, ahol játszott a zenekar. A helyi görög lakosok táncra perdültek ahová a turisták is csatlakozhattak.

Ha Korfura mentek, látogassátok meg mindenféleképpen Pelekast. Ez Giordiostól kb. 10 km-el északra fekvő kis falucska, fenn a hegy tetején. A kilátás innen páratlan. Láttunk nyaralókat, strandja is van, de mi azt nem néztük meg, mert estefelé érkeztünk meg, majd másnap visszamentünk vacsorázni. Találtunk egy kockás terítős, hangulatos éttermet. (Megkeresni ezt az éttermet) Tovább észak felé haladva egyszercsak elérkezünk Paleokastristaba. Pici, de kellemes strandja van, a víz szép tengezöld. Hosszabb időt eltölteni itt unalmas lehet, mert nincs kiépülve. Még feljebb Sidarit találtuk volna, de erre sajnos már nem volt időnk.


Menjünk délre. Céltalanul indultunk el a robogóval és kilyukadtunk egy mesterséges partszakaszon, Issos Beach-en. Van mellette egy üdülőfalu is, ami kicsit elszeparáltnak tűnt. De a homokdűnék mögött meghúzódó part fantasztikus. Homokos, meleg, sekély. Még egy zenés beach bar is akadt, ahol elszürcsölhettünk egy koktélt. Ez volt a sziget legdélebbik pontja amit meglátogattunk. Ha lesz legközelebb, biztos, hogy tovább megyünk, mert úgy láttam a térképen, hogy van még lejjebb egy-két strand. Ha esetleg már jártál ott, kommentben megírhatod, hogy milyen. Korfu leginkább a fiatalok körében kedvelt egyik célpontja Kavos, a sziget buliközpontja. Mivel Issos Beach-nél délebbre nem jutottunk, ez is marad egy másik alkalomra. Végig is mentünk a nyugati parton. A keleti parton igazából csak Korfu város van. Itt érdemes megnézni a Sissi Kastélyt, a várat, sétálgatni kicsit az óvárosban és bár olasz étel, feltétlenül kóstoljátok meg a paninit. Még egy hely, ahová mindenféleképpen látogassatok el, a csúszdapark! Én sem a vizet sem a csúszdákat nem szeretem, de ez egy élmény volt :)

Ha merül fel gondolatod, kérdésed a bejegyzéssel kapcsolatban, kommentelj! Ha tetszett a cikk, jutalmazz meg minket egy megosztással!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page