Különleges budapesti fotózási helyszínek

Ahogy az esküvői helyszín keresése, kiválasztása is egy sarkallatos „probléma” (sok esetben), legalább ugyanilyen fejtörést okoz az esküvői fotózási helyszín megtalálása is. Mivel jön a nyár (bár elég lassan sajnos), első körben budapesti szabadtéri esküvői fotózási helyszíneket gyűjtöttem össze Neked. A megszokott helyszíneket (Városliget, Budai Vár, Hősök tere, Margitsziget stb.) nem sorolom fel. Próbáltam olyan budapesti esküvői fotózási helyszíneket keresni, ami nem jut rögtön az eszünkbe.
1. Nagytétényi Kastély – Iparművészeti Múzeum


Ezt a két esküvői fotózási helyszínt vehetjük akár egy kalap alá is, legalábbis ugyanazon oldalon találod meg őket. A Nagytétényi Kastély a XXII. Kerületben található, míg az Iparművészeti Múzeum a IX. kerületben. Számomra egy kicsit megtévesztő volt, hogy az esküvői fotózás díja csak egyszer van feltüntetve a kastély weboldalán. Arra gondoltam – tudom, naív voltam -, hogy a 15.000 Ft-os összegért mindkét helyszínt igénybe lehet venni, de nem.Ha mindkét esküvői fotózási helyszínt szeretnéd igénybe venni, 2x 15.000 Ft-tal kell számolni.A kastély kijelölt termeiben és a gyönyörű kastélyparkban van lehetőség az esküvői fotózásra.


​Forrás: flickr.com; Keresztúri Lászlóné Forrás: www.nagytetenyi.hu
2. Aquincum


Mivel imádom az ókori romokat, köveket ma már biztos, hogy ez lenne az esküvői fotózásom helyszíne. Az esküvői fotózás ára 10.000 Ft, de emellé még szükséges megváltani a belépőjegyeket is (felnőtt 1.600 Ft/ fő, diák 800 Ft/ fő). A fotózás ideje korlátlan ideig tarthat és igénybe vehető a romkert és a látogatható épületek is.


Forrás: www.funzine.hu Forrás: www.budapest.com
3. Fővárosi Állatkert


Talán Neked is megfordult már a fejedben a Budapesti Állatkert, mint esküvői fotózási helyszín. Csupán a belépőjegyeket szükséges megvásárolni (2.500 Ft/ fő napijegy). Garantáltak a szuper esküvői fotók!


Forrás: www.zoobudapest.com Forrás: zooblog.com
4. Kalandpark


Igen, jól látod! Ez a legkülönlegesebb esküvői fotózási helyszín, mivel ilyen még nem volt. Legalábbis abban a két kalandparkban, akiket megkérdeztem. Kíváncsi vagyok, hogy e cikket követően hány pár lesz olyan vagány, hogy bevállalják a kalandos esküvői fotózást. Ha kedvet kapsz hozzá, mindenképp azt javaslom, hogy az esküvőtől különálló napon ejtsétek meg a fotózást, hogy ha a ruha összekoszolódik, legyen ideje a menyasszonyi ruhaszalonnak kitisztítani.

Két olyan kalandparkot választottam, ahol nem csak a parkon belül lehet különleges esküvői fotókat készíteni.


Az egyik választottam a Római Kalandpark. Megkérdeztem a parkot a fotózás feltételeiről. Csupán a látogatói jegy megvétele szükséges (500 Ft/ fő) és 1-2 fotó kedvéért előre egyeztetve a pályákat, eszközöket is igénybe lehet venni. Nem feltétlenül kell a föld felé emelkedni. Mókás esküvői fotók születhetnek akár a gokartokon, akár a kisvonaton.

Ha úgy döntesz a pároddal, hogy belevágtok ebbe a kalandba is, a visszafogott esküvői fotózást megejthetitek a Római-parton. Itt is vannak különleges helyszínek. Ha kap legalább 50 lájkot ez a poszt, ígérem írok egy külön cikket csak a római-parti esküvői fotózási helyszínekről is. Természetesen nem a hagyományos szemszögből. :)Forrás: www.romaikalandpark.huA másik választottam a Csillebérci Kalandpark. Itt is szívesen fogadják a nem hétköznapi esküvői fotókra vágyó párokat. Ha a pályákat nem érinti az esküvői fotózás, csak a sétálójegyet kell megvásárolni (400 Ft/ fő). Ha szeretnétek igénybe venni a pályák egyes elemeit is, úgy időtartamtól függően, előre egyeztetve, megbeszélés alapján kaptok egy árat (3-4.000 Ft/ fő).

A meghitt esküvői fotózáshoz nem kell messzire menni, hiszen már eleve csodás környezetben vagytok. A kisvasúti megállót biztos nem hagynám ki!

Forrás: kalandpalya.hu
5. Feneketlen tó


Budapestnek nem csak a belvárosi része szép. Szerencsére szinte minden kerületben találni kellemes környezetet az esküvői fotók elkészítéséhez. A Feneketlen-tó a XI. kerületben található.


Forrás: www.kirandulasok.com Forrás: www.femina.hu
6. Kopaszi-gát


A törzsgyökeres budapestieknek ezzel biztos, hogy nem mondok, írok újat, viszont sokan vagytok, akik még friss pestiek, vagy csak nem hallottak róla. A Kopaszi-gát nagyszerű esküvői fotózási helyszín a Lágymányosi-híd budai hídfőjénél.


Forrás: www.obolhaz.hu Forrás: www.koncert.hu
7. Budapesti Füvészkert – Az ELTE botanikus kertje


A VIII. kerületben találod, április 1 – október 31-ig minden nap 9:00-17:00 óráig vannak nyitva.Az esküvői fotózás díja 10.000 Ft/ óra. Ezért az összegért bemehet az ifjú pár, a fotós és a két tanú.

Az Orczy Kalandparkhoz rendkívül közel van, csupán kb. 10 perc séta, ami alatt lehet egyet-kettőt kattintani.


Forrás: www.fuveszkert.org
8. Gül Baba Türbéje és Gül Baba utca


Nem csak esküvői fotózások helyszíneként kedvelt, de sok jegyespár is felkeresi a Gül baba utcát és Gül Baba Türbéjét jegyesfotóik elkészítésének céljából, hiszen romantikus hangulatát a fotók is kiválóan visszaadják. A türbe sajnos 2017. Március 1-ig nem látogatható régészeti kutatások miatt. Ettől még a Gül Baba utcában nyugodtan elkészíthetitek az esküvői fotósorozatot.


Forrás: varosban.blog.hu Forrás: commons.wikimedia.org
9. Károlyi-kert


A belváros szívében, a Nemzeti Múzeum található a Károlyi-kert. Kerítéssel védett, de szabadon látogatható.


Forrás: commons.wikimedia.org

10. Budai Arborétum – Corvinus Díszkert


XI. kerületben, Villányi úton, a Gellért-hegy déli lábánál terül el. A kert látogatása ingyenes. Bővebb információt a nyitva tartásról itt érhetsz el: programturizmus.hu


Forrás: programturizmus.hu Forrás: www.falusiturizmus.hu

Kommentelj és oszd meg velünk a Te különleges esküvői fotózási helyszíneteket!

Ha tetszett a bejegyzés, jutalmul dobj egy lájkot és oszd meg a bejegyzést!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok