top of page

6 jel, amikor NEMet kell mondj az esküvői ruhára!

Arra gondoltam, hogy nem csak olyan cikkre lenne szükség, ami segítséget nyújt ahhoz, hogyan vásárold meg, mi alapján döntsd el, hogy melyik számodra az álom esküvői ruha, hanem olyanra is, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy mikor NE vedd meg, NE AZT az esküvői ruhát foglald le.



1. Túl a büdzsén

A menyasszonyi ruha árát úgy határozd meg, hogy számold bele a kiegészítőket is. A fátyol, az ékszer, a stóla stb. a menyasszonyi ruhával jár kézen fogva.Nem is gondolnád, hogy ezek az apróságok milyen sok plusz költséget jelentenek. Az Európa Esküvői Ruhaszalonban a meghatározott összegért akár magasabb árkategóriájú esküvői ruhát is kölcsönözhetsz, ugyanis nálunk az esküvői ruha kölcsönzési ára tartalmazza a kiegészítők (fátyol, bolero, stóla, szőrmekabát, gyűrűpárna, szütyő, táska)kölcsönzési árát is.

2. Ha lényeges átalakítást igényel

Ne ess bele abba a hibába, hogy megtetszik az esküvői ruhából egy részlet és csupán emiatt szeretnéd megvenni. Eltervezed, hogy majd így és úgy alakítod, alakíttatod az esküvői ruhát. Nem biztos, hogy a végeredmény olyan lesz amilyennek elképzelted.

3. Ha mindenki szorgalmazza, hogy kölcsönözd, vedd meg

Sokszor előfordul az esküvői ruhapróbák során, hogy a menyasszony nem érzi igazán magáénak az esküvői ruhát, viszont a kísérőket teljesen ámulatba ejti. Ilyenkor teljes mellszélességgel kampányolnak a felpróbált esküvői ruha mellett.Ekkor ne dönts elhamarkodottan! Adj magadnak egy-két napot, hogy átgondold, vajon tényleg jó választás lesz-e. Nálunk fotót is szabad készíteni, így a fényképeket is meg tudod nézni, egymás mellé tudod tenni, hogy melyik ruha előnyösebb. Aludj rá egyet, csak ezután dönts!

4. Csak azért mert akciós

Ez a pont inkább akkor lényeges, ha vásárlásról van szó vagy nem az Európa Esküvői Ruhaszalonból kölcsönzöd az esküvői ruhád. Azt mondják, hogy ha nem vennéd meg teljes áron, akkor akciósan se tedd! Ebben a pontban nem arról van szó, hogy ne élj az akciós, a kedvezményes lehetőséggel, hanem arról, hogy ne az akció miatt vedd meg a ruhád. Ha nem érzed azt, hogy ez az igazi, inkább ne vedd meg, mert idővel lehet, hogy meggondolod magad, elbizonytalanodsz és veszel még egy ruhát. Számtalan ilyet olvastam a különböző csevegő csoportokban. Ha a kölcsönzést érinti a kedvezmény, kérdezd meg az esküvői ruhakölcsönzőben, hogy ha mégis meggondolod magad, van-e arra lehetőség, hogy áttedd a foglalást egy másik ruhára a különbözet kifizetésével. Így még mindig jobban jársz, mintha buknád a foglalót. Nálunk például van ilyenre lehetőség.

5. Mérethiba

Nem a mérethibás esküvői ruhákra gondolok. Az egyik menyasszonyom mesélte, hogy egy ismerőse beleszeretett és megvett úgy egy esküvői ruhát, hogy az legalább 10 cm-el kisebb volt a körméreténél. 10 cm-t fogyni nagyon nem egyszerű, sőt elég rizikós! Ennek a menyasszonynak végül épphogy sikerült. A ruhába belefért, viszont nagyon kényelmetlenül érezte magát az esküvő ideje alatt. Inkább picivel nagyobb legyen az esküvői ruha, hiszen szűkíteni mindig egyszerűbb, mint bővíteni.


6. Évszak, időjárás, helyszín

Igyekezz évszaknak, időjárásnak és a helyszínnek megfelelő esküvői ruhát választani. Ha például tengerparti esküvőd lesz, ne mondj igent, a legnagyobb szoknyás esküvői ruhára. A tengerparton praktikusabb a könnyedebb, lágyabb esésű esküvői ruha. Ha a nyár kellős közepén lesz az esküvő, ne mondj igent és hosszú ujjú esküvői ruhára, mert bele fogsz sülni.



Ha tetszett a cikk, köszönöm előre is a megosztást!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page