top of page

Nem tudsz meghívni mindenkit az esküvőre? 4 válasz, hogy kevésbé legyen kellemetlen!

Ez szintén egy olyan kényes kérdés, mint a gyerekmentes esküvő. Ezt a témát személy szerint én is átéltem. Megosztom Veled, hogy én mivel hivatkoztam arra, hogy nem tudok még x főt meghívni az esküvőre. A legjobb megoldás, ha ezekből egy mixet alkotsz.


1. Helyszíni korlátozás


Hivatkozhatsz a vacsorahelyszín korlátaira. Ha szívesen veszik a szertartásra a meghívást, tedd meg ezt a gesztust.


2. Fix a büdzsé


Ha Ti fizetitek az esküvőt, a távoli, rég nem látott rokonok meghívását így elutasíthatod. Édesanyámnak én is ezt hoztam fel indokként, amiért az ő részéről nem szerettem volna meghívni senkit. Egyrészt nem tartom velük a kapcsolatot, másrészt csak ők tették volna ki az esküvő teljes létszámának a felét (30-40 fő). Nem fért bele a büdzsébe sajnos. Itt életbe lépett az első pont is, hiszen az esküvői helyszín miatt is korlátozva voltunk. Ha ők jönnek, akkor másik esküvői helyszínt is kell nézni, ami szintén megemelte volna a költségeket.


3. A szülők fizetnek


Ha a szülők fizetik az esküvőt, ugyanerre hivatkozhattok a haveroknak, akikkel csak időt múlattok vagy a kollégáknak, akiket nem szeretnétek meghívni. De azt is mondhatjátok, hogy mivel a szülők fizetik a költségeket, szigorú korlátok közé szorítanak Titeket, ami a meghívottak listáját is érinti.


4. Távoli esküvői desztináció


Talán ez a legegyszerűbb. Most már egyre gyakoribb, hogy távolabbi esküvői desztinációt vagy a lakhelytől távolabb eső esküvői helyszínt választanak a párok. A közelebbi családtagoknak illik ilyenkor a szállását fedezni. A távolabbi rokonokat, barátokat megkérhetitek, hogy fizessék maguknak a szállást, de a lehetőségeket Nektek illik felkutatni. Ebben az esetben elképzelhető, hogy a tőletek távol álló vendégek kétszer is meggondolják, hogy szeretnének-e részt venni az esküvőn.


Köszönjük, hogy elolvastad a cikket! Köszönjük, hogy megosztod a barátnőiddel is!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page