top of page

4 esküvő 4 büdzsé

Ez a blogbejegyzés kicsit más mint a többi. Arra gondoltunk, hogy szívesen fogadnátok egy olyan írást, amely alapjául menyasszonyok tapasztalatai szolgálnak. Így született meg ez a bejegyzés 4 esküvő 4 büdzsé címmel. A cikkből megtudhatjátok, hogy milyen helyszínen x létszámmal körülbelül hogyan kalkulálhattok, mire figyeljetek oda és tanácsokat is olvashattok az immár ifjú feleségektől.1. Menyasszonyunk, ZsófiHelyszín: Fáy Présház Étterem, Fót

Létszám: 30

Tervezett összeg: 1.100.000,- Ft

Tényleges összeg: 1.000.150,- FtMennyi ideig és hogyan kezdtetek el takarékoskodni az esküvőre?


Körülbelül 1 évvel előtte kezdtük el a tervezést és összetenni a tervezni való összeget. Először az étterem volt meg, ez nekünk adott volt, mert ismertük a helyet. Majd a templom, mivel mindéképpen ebben a templomban szerettünk volna. Nagyobb költség volt még, a fotós, a dj, a ruhám. Ehhez jött a sok egyéb költség . Mindent számba vettünk és hozzászámoltunk még 15%ot a becsúszó dolgok miatt.Mi került a legtöbbe és mi a legkevesebbe?


Legtöbb az étterem volt. Talán ár/érték arányba a legkevesebb pedig a fotósunk, mivel szerencsén volt, hogy az egyik ismerősünk ezzel foglalkozik.Utólag mire költenél többet és mire kevesebbet?


Kevesebbet semmire sem költenék. Sajnáltam, hogy nem volt videósunk, párom nem szeretett volna, mert nagyon nem fért volna bele 200.000 Ft a videózásra, csak az egyik rokon videózott anyósom kérésére…Merült-e fel nem várt költség?

Kis dekorációs apróságok.Igénybe vettétek esküvőszervező segítségét?

Nem.Van olyan szolgáltatás vagy dolog amit megrendeltetek de utólag már feleslegesnek tartod?


Nálunk nem volt sem ceremóniamester, se vőfély, se esküvőszervező. Mivel kicsi volt a létszám és 1-2 rendezvényt már meg kellett szerveznem az előző munkámból adódóan ezért én csináltam a szervezés részét, párom pedig az anyagi részében segített a szerződéseknél és az árak kialakításban, alkudozásban, egyezkedésben. A szervezésben nem volt semmi gond vagy fennakadás szerencsére. A lagzin a Dj vállalta a felkonferálást és felolvasta például a szülőköszöntő szöveget. Mivel le volt adva a forgatókönyv és az ütemezés az étteremnek is, így nekem semmit nem kellett intéznem az este folyamán és a programokban sem volt csúszás.

Csinálnál valamit másképp?

Lenne videosunk.Mit tanácsolnál a menyasszonyoknak, akik most kezdik el szervezni az esküvőjüket?


Azt tanácsolnám, hogy eső esetén legyen B terv a kreatív fotózásra.és hogy kevesebbet izguljanak. Mi párommal elizgultuk a polgári ceremóniát, ő először a saját gyűrűjét húzta fel az ujjamra, én pedig a bal kezére húztam a gyűrűt, de már csak nevetünk az egészen és pozitív emlék maradt ez is.

(Menyasszonyi csokor ötletekért kövess minket a Pinteresten! Katt a képre!)

2. Menyasszonyunk, TimiHelyszín: Fenyőharaszt Kastélyszálló

Létszám: 34 fő

Tervezett összeg: 1.500.000,- Ft

Tényleges összeg: 1.550.000,- FtMennyi ideig és hogyan kezdtetek el takarékoskodni az esküvőre?


Jóval egy évvel az esküvő előtt kezdtünk takarékoskodni az esküvőre. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat,mert majdnem ennyi megtakarításunk volt is. Így sokat nem kellett takarékoskodni.Mi került a legtöbbe és mi a legkevesebbe?


A legtöbb összegbe az étel került. A legkevesebbe pedig az apróságok,mint pl. a meghívó és a köszönőajándékok.Utólag mire költenél többet és mire kevesebbet?


Utólag belegondolva nem költenék semmire sem többet,sem kevesebbet. Mielőtt döntöttünk,mindent átgondoltunk. Egy füzetbe vezettem,mire mennyi a maximum összeg és azt próbáltam nem túllépni.Merült-e fel nem várt költség?


Nem várt költségek nem merültek fel. Az esetleges kérdéseket felírtam,és az aktuális szolgáltatóval egyeztettük is.Igénybe vettétek esküvőszervező segítségét?


Esküvőszervező segítségét nem vettük igénybe,mindegyik szolgáltatónk profi és segítőkész volt. Így nem volt nehéz összehozni az esküvőt.Van olyan szolgáltatás vagy dolog amit megrendeltetek de utólag már feleslegesnek tartod?


Fölösleges szolgáltatásokat nem vettünk igénybe,mérlegeltünk,hogy valóban mit szeretnénk,mi az ami nem létfontosságú. Így sikerült az összeget sem sokkal túllépni.Csinálnál valamit másképp?


Semmit nem csinálnék másképp,életem egyik legszebb napja volt.Mit tanácsolnál a menyasszonyoknak, akik most kezdik el szervezni az esküvőjüket?


A tanácsom az lenne,hogy először mindenképp gondolják át,milyen esküvőt szeretnének. Sok minden van (pl. tűzijáték stb.),amit át kell gondolni,hogy tényleg nem tudjuk-e nélküle az esküvőnket elképzelni. Rengeteg ajánlatot be kell kérni,nem szabad hirtelen dönteni,meg kell fontolni a szolgáltatókat,a helyszínt,mert ezek azok,amik befolyásolják az esküvőt. Mi egy évvel előtte kezdtük el szervezni. Nekünk ez ideális volt,nem kellett semmivel rohanni,mindent szépen nyugodtan el tudtunk intézni. Az internetről lehet letölteni egy listát,mit mennyivel az esküvő előtt kell elintézni. Nekem nagyon sokat segített,hiszen ha nem is annyival előtte intéztük el,akkor is tudtam,hogy az még "megoldásra" vár,így nem maradt ki semmi.

(Menyasszonyi torta ötletekért kövess minket a Pinteresten! Katt a képre!)

3. Menyasszonyunk, NikiHelyszín: Festal Étterem és Henessy Club, Érd

Létszám: 62 fő

Tervezett összeg: 1.600.000,- Ft

Tényleges