top of page

5 kreatív esküvői köszönetajándék ötlet

Az esküvői köszönetajándékok csak az utóbbi pár évben jelentek meg hazánkban. Ez a hagyomány Franciaországból és Olaszországból indult, ahol a házigazdák a mindenféle ünnepségek, összejövetelek alkalmával apró ajándékokat adtak a vendégeknek.


Az esküvőket szerencsének tartották és a babona szerint ha az ifjú pár apró köszönetajándékot ad a násznépnek, tovább adják a szerencsét. Ezt általában a mandula jelképezte, amiből öt szemet kaptak az esküvőn résztvevő vendégek. Ez az öt szem jelképe: boldogság, vagyon, egészség, hosszú élet és termékenység. A cukrozott mandula még most is kedvelt esküvői köszönetajándék.Összegyűjtöttem 5 kreatív esküvői köszönetajándék ötletet, melyek között akad egy-kettő pénztárcakímélő megoldás is.
1. A legegyszerűbb megoldás


Elsőként a legegyszerűbben elkészíthető köszönetajándék ötletet mutatom meg, amihez még csak kézügyesség sem kell. Vegyél két-három fajta desszertet. Lehet például Rafaello, Ferrero Roche és Milka. Ezekből vegyél ki 2-2-2 darabot, tedd bele egy kis organza tasakba. Nyomtass hozzá kis esküvői köszönetkártyát, kösd rá a tasakra és kész is van az esküvői köszönetajándékot. Ha emellett döntesz, ne felejtsd el hűtőben tárolni az esküvő napjáig.


www.himisspuff.com2. A szeretet éltet


Ez egy olyan esküvői köszönetajándék, amit biztosan nem fognak kidobni a vendégeitek. Ajándékozhattok nekik apró cserepes virágot, növényt, amit gondozhatnak, nevelgethetnek és amikor csak erre a virágra pillantanak, Ti fogtok az eszükbe jutni. Lehet olyan kis cserepeket is kapni, amiben magvak vannak, pár napos locsolást követően pedig kibújik a kis hajtás.


www.weddingbells.ca3. A feleSem tréfa


Jópofa és szintén tartós esküvői köszönetajándék, ha feliratos felespohárral köszönitek meg a részvételt.


https://www.etsy.com/shop/Factory21


4. Köszönetajándék a férfi vendégeknek


Ennél nem is lehetne férfiasabb esküvői köszönetajándék. Ezt biztos nem fogják kidobni, örök emlék marad. A közeli családtagok, barátok részére két-három rájuk jellemző szót is gravíroztathattok rá, így még személyesebbé válik a köszönetajándék.


www.hangerdesigncenter.com5. Meséld el!


Ezzel a kis csapattal a Groupama Arénában megszervezett esküvő kiállításon találkoztam. Nagyon kreatív ötlet a „Meséld el a történeted!” esküvői köszönetkártya vagy a kártyanaptár, melyben az esküvőtök dátuma piros betűs ünnepként szerepel. Meséljétek el Ti is pár mondatban a történeteket képregény formájában!


http://tortenetunk.hu/


Ha tetszettek a kreatív esküvői köszönetajándék ötleteink, kérlek, hogy oszd meg a barátnőddel is a bejegyzést! Köszönöm!
További esküvői köszönetajándék ötleteinkért kövess a Pinteresten is! Kattints rá!

https://hu.pinterest.com/eurparuhaszalon/


Комментарии


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page