top of page

6 tipp a saját készítésű DIY esküvői meghívódhoz

Az esküvői meghívó az esküvő egyik legfontosabb eleme. Így talán az elsők között van, aminek a pár elkezd utánanézni. Az esküvői meghívók nem olcsók, hiszen nem csupán a papírt, a tintát, a nyomtatás kell megfizetni, hanem a grafikus munkadíját is, aki tökéletesre szerkeszti az esküvői meghívó grafikáját. Viszont, ha rendelkezel egy kis kreativitással és kézügyességgel (ebből nem kell sok), akár Te magad is elkészítheted az esküvői meghívótokat. Valószínű, hogy Te is DIY esküvői meghívó híve vagy, hiszen ez sokkal személyesebb, mintha a nyomdából hoznád el. Lássuk a 6 tippet, ami a dolgod igyekszik megkönnyíteni!1. Időben kezdd el!


Az esküvői meghívó elkészítése nem kis feladat. Adj időt magadnak nézelődni, hogy milyen stílusú esküvői meghívót szeretnél. Az esküvői meghívó stílusát meghatározza maga az esküvő stílusa. Amire még időt kell szánnod az a szükséges alapanyagok, eszközök beszerzése.

Először nem is gondolnád, hogy milyen sok időt el lehet pepecselni a DIY esküvői meghívó készítésével. Ha esetleg kézimunkát nem igényel, ne tévesszen meg! A szerkesztéssel is ugyanúgy eltud menni az idő. Próbáld ki a Canva szerkesztő, tervező programot.

Az esküvői meghívót az esküvő előtt 4-8 héttel célszerű kiküldeni, előtte elég egy save-the-date kártya. Így a forgatókönyvedben szereplő határidőhöz képest az esküvői meghívó darabszámától függően szánj rá 1-2 hónapot minimum. Így kényelmesen utána tudsz nézni mindennek és rohanás, kapkodás nélkül nyugodtan eltudsz készülni időben az esküvői meghívóddal.
2. Készíts költségvetést!


Ha otthon nyomtatod ki az esküvői meghívód saját nyomtatón, annak úgy gondolom, hogy elhanyagolható a költsége. Darabszámtól függően kérj több nyomdától is árajánlatot. Azért írom ezt így, mert ha csak 10 db esküvői meghívóra van szükséged, nem kell azzal töltsd az időd, hogy nyomdákat keress, hiszen az idő pénz! Lehet, hogy többe kerül a drága időd mint az a pár forint amit a különbözeten megspórolnál. Ha viszont olyan darabszámról beszélünk, ahol a különbözet már jelentős lehet, érdemes több nyomdától ajánlatot kérni.

Az esküvői meghívód költségvetésébe számold még bele a papírt, a díszítő elemeket.
3. Válaszd ki a megfelelő stílust!


Gondold át, hogy milyen lesz az esküvői stílusotok. Az esküvői meghívó megtervezése ezt követően már sokkal könnyebb feladat. Milyen legyen a papír (pl. színes mintás, nyomott mintás), milyen színű legyen, szeretnél-e rá plusz dekorációt (pl. csipkét, gyöngyöt, strasszt).
4. Nézz utána a nyomdáknak vagy ellenőrizd a saját nyomtatódat!


A kettes pontban már esett szó a nyomdákról, így emiatt már nem koptatom a billentyűzetet. A saját nyomtatót akkor érdemes csekkolni, ha van és ha azon tervezed az esküvői meghívók nyomtatását. Ellenőrizd le, hogy szépen nyomtat-e és egyáltalán tud-e nyomtatni a kiválasztott papírra.
5. Ne feledkezz el a borítékról!


A boríték passzoljon az esküvői meghívóhoz mind stílusban, mind színben.
6. Használj papírvágót!


Ha otthon nyomtatod az esküvői meghívót és igényel vágást, szerezz be egy szuper éles papírvágót! Ne kezdd el ollóval nyirkálni, mert nem lesz szép.
Köszönjük, hogy időt szántál a cikk elolvasására!

Ha tetszett, kérjük oszd meg a barátnőiddel is!

Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page