top of page

Mindent az esküvői ruha alakításáról

A menyasszonyok a menyasszonyi ruhapróba során mindig érdeklődnek a menyasszonyi ruha alakításának menetéről. Ezért arra gondoltunk, hogy csokorba szedjük ezen kérdéseket és megválaszoljuk őket egy blogbejegyzés keretein belül is.Mennyi idő szükséges az esküvői ruha igazításához?


Az esküvői ruhákat általában más és más módon kell igazítani. Ezért az igazításhoz szükséges idő is eltér. A menyasszonyokat általában 1-1,5 héttel az esküvő előtt szoktuk hívni a cipős próbára.
Mennyi időt vesz igénybe a cipős próba?


A cipős próba a mi menyasszonyi ruhaszalonunk esetében maximum fél órát vesz igénybe. Ennél kevesebb is lehet. Az idő függ a szükséges igazítás mennyiségétől. Uszályos esküvői ruha esetében nyugodtan lehet számolni a fél órával.
Mit kell viselnie a menyasszonynak a cipős próbán?


A legtöbb esküvői ruhában már ki van alakítva a melltartó. Ennek ellenére vannak olyan menyasszonyok, akik komfortosabban érzik magukat saját melltartóban. Ha Te is közéjük tartozol, a cipős próbára elengedhetetlen hoznod azt a melltartót, amit viselni fogsz az esküvő napján is. A cipős próbára természetesen a menyasszonyi cipődet kell még hoznod. Arra ügyelj, hogy az esküvőn nincs cipőcsere! Az esküvői ruhád hosszát CSAK EGY cipőhöz lehet igazítani. Ha egy magasabbhoz igazítjuk és átveszed egy balerinára, nagyon balesetveszélyes Rád és az esküvői ruhára nézve egyaránt. Ha azt tervezed, hogy alacsonyabb cipőhöz igazítsuk, de a szertartáson egy másik, magasabb sarkú cipőt fogsz viselni, szintén nem működik. Ebben az esetben pedig bokavillantós lesz az esküvői ruha hossza. A megoldás egy olyan esküvői cipő kiválasztása, amelyben kibírsz 10-12 órát.
Mit kell igazítani egy esküvői ruhán?


Az esküvői ruha alját szinte mindig igazítani kell a menyasszonyhoz. Ha uszályos az esküvői ruha, akkor ezt is, hiszen az uszálynak felgombolva kört kell alkosson az esküvői ruha elejével. Az esküvői ruha derekánál és mellénél is van lehetőség szűkítésre. Ha van pántja, „teteje” az esküvői ruhának, itt is van lehetőség igazításra. Az esküvői ruhákon szűkíteni 1 méretet lehet szépen, többet nem. Bővíteni pedig kevésbé szép megoldással lehetne egyes esküvői ruháknál, ezért ilyet nem vállalunk.


Mi történik, ha fogyok, hízok az esküvőig?


Hízni általában nem szoktak a menyasszonyok. De ha valamilyen oknál fogva több kilót felszednél és nem férnél bele az esküvői ruhádba, lehetőség van másikat választani foglaltságtól függően. Egy méretnél többet sem szoktak fogyni a menyasszonyok, de ha mégis, szintén van lehetőség cserére. Ezek nagyon szélsőséges esetek, amivel még nem találkoztunk :) Az utolsó pillanatban is még lemehet 1-2 kilo, ilyenkor az esküvői ruha elvitelekor szükséges még egy pici igazítás, hogy tökéletes legyen a Nagy Napon az esküvői ruha.
Az igazítást követően szükséges még próbálni?


Amikor jössz az esküvői ruhádért, hozni kell magaddal az esküvői cipődet, illetve a melltartódat, ha lesz. Még egy főpróbát tartunk, az előző kérdés-válaszban említett utolsó pillanatban megeső fogyás miatt. Az utolsó ruhapróbára, az esküvői ruha elvitelére a mi esküvői ruhaszalonunkban számolj fél órával.

Köszönjük, hogy időt szántál a cikk elolvasására!

Ha tetszett, oszd meg a barátnőiddel is!Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page