top of page

Fenntartható esküvőt szeretnél? Így kezd a szervezést!

Egyre több fiatal pár esküvő szervezésekor játszik kiemelt szerepet a környezetvédelem. Egyes cégek ezekre az igényekre szabják szolgáltatásaikat és biztosítják arról az érdeklődőket, hogy érdekeltek a témában és aktívan tesznek is azért, hogy az egyébként pazarlónak számító lakodalmakat fenntartható módon bonyolítsák le.

Sokan azt hiszik, ez sokba kerül, valójában azonban nincs szükség külön költségvetésre vagy extra kiadásra. Sőt, a fenntartható esküvő pont, hogy nem az ételek pazarlásáról, a túlköltekezésről szól. Mindössze jól átgondolt és tudatos tervezés kell hozzá, amely megjelenhet a meghívóktól kezdve a vendégajándékokon át az étkészletek mosogatásáig számos területen.

A zöld esküvő a természet számára is előnyös


Hol kezdd a fenntartható esküvő szervezését? Például a helyszín kiválasztásánál. Ezeken a helyeken természetes alapanyagokból készült tisztítószereket használnak, erős vegyszerek helyett a hővel történő sterilizálást választják.


Csodásan parkosított kerthez nincs szükség külön díszítésre sem, önmagában biztosítja a mesés környezet és a fotókhoz a hátteret. Egy kerti tó, apró úszó mécsesekkel, virágzó bokrok, zöldellő fák, naplemente, többet ad, mint bármilyen lufi vagy műanyag virágkoszorú.


És ha már a növényeknél tartunk, a vágott, napokon belül a kukában landoló virágok helyett ma már bérelhető, cserepes virágzó növényeket is rendelhetsz, amelyek színben is tökéletesen passzolnak az esküvődhöz.

A szárított virágok eddig sosem látott divatja köszöntött be az elmúlt években az esküvőszervezés piacán. Pompás csokrok, asztali díszek, szabad és beltéri dekorációk készülnek a természetesség jegyében. Ha pedig később nincs szükséged ezekre, adományozd el egy idősotthonnak, óvodának vagy vigyék haza a vendégek.Esküvő a jótékonyság és a fenntarthatóság jegyében


Sok házaspár szereti köszönő ajándékkal meglepni a vendégeit. Akinek fontos a környezetbarát szemléletmód, az olyan ajándékot ad, amellyel kifejezésre juttatja ezt. Például díszes kis kartontasakba rejtett virágmagokkal, bio kozmetikumokkal, ehető különlegességekkel.


Sok pár dönt úgy, hogy tárgyi ajándék helyett anyagi hozzájárulást kér nászajándékba és a menyasszonytánc teljes összegét felajánlja jótékonysági célra. Erről persze előzetesen informálják a vendégeket, akik ezáltal tudni fogják, hogy kinek segítenek (beteg gyermekek, gazdátlan állatok) amellett, hogy részt vesznek egy nagyszerű családi rendezvényen.


A menü és az ételek hangsúlyos részét adják a házasságkötésnek. Kissé egyedi és különleges formája a megvendégelésnek, de egyre többen választják a vegán ételeket, ha vacsoráról van szó. A hús és tejmentes receptek változatossága miatt végül mindig kiderül, hogy meglepően finom, laktató és valami különleges élményt kapnak az egybegyűltek a szokásos fogások helyett.


Az esküvői torta is készülhet tejmentesen, ráadásul a mennyisége is jól kiszámítható. Aki nem szeretne pazarló esküvőt, annyi szeletes tortát rendel, ahány vendégre számít és nem azt tartja szem előtt, hogy öt vagy hatemeletes látványosság legyen a fő desszert.


A dekorációt tekintve a legszélesebb a választék, csak egy kis tervezésre van szükség. A lufik, a műanyag szívószálak és a műanyag poharak száműzendők. Vásárlás helyett bérelhető fényfüzérek, lampionok, ünnepi abroszok, újrahasznosított papírból készült díszítések is biztosíthatják a menyegző ünnepi hangulatát, ahogy a meghívók és a menükártyák szövege is nyomtatható „újrapapírra”.


A környezetbarát esküvőhöz olyan nászút illik, ami nem terheli meg a bolygót, mégis különleges. Ezért a világ túlsó szeglete helyett egy közelebbi úticél is nagyszerű lehetőségeket rejt magában.
Az esküvői ruha is lehet „zöldebb”


A megfelelő esküvői ruha is egy fontos szempont, ha fenntartható esküvőről van szó. Ruhaszalonunk ebben is partner, egy készleten lévő ruha bérlésével lehetővé teszed, hogy csökkenjen a ruhák előállításával, külföldi megrendelésével, Magyarországra szállításával járó ökológiai lábnyom.
Köszönjük, hogy időt szántál a cikkünk elolvasására! :)


Comentarios


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page