top of page

A szülők fizetik az esküvőt? Mit tegyél, hogy ne az ő esküvőjük legyen!

Az esküvő nagyon költséges, drága mulatság (szó szerint :)). A párok különféle módokat választanak a finanszírozására. Van aki a teljes költséget maga vállalja, van aki fele-fele arányban osztoznak a szülőkkel és van akinek teljes egészében a szülők állják az esküvői költségeket. Ha úgy érzed, hogy elkerülhetetlen lesz, hogy a szülők beleszóljanak a Nagy Napotokba és akár háború is kirobbanna, ez a cikk Neked, Nektek szól.


Szabj határokat


Mielőtt elfogadnátok a pénzt, egyeztessétek le a szülőkkel, mibe és milyen mértékben szeretnének beleszólni. Ami menyasszonyainktól el szokott hangzani, azok általában a következők:


  • vendéglista: Egyik sarkallatos téma. Ha a szülők fizetik az esküvőt, muszáj meghívnotok olyan vendégeket is, akiket ők szeretnétek meghívni. A vendéglétszámnál ilyenkor a szülők pénztárcája szabja a határt.


  • Menyasszonyi ruha: A szülőknek olyan kikötésük szokott lenni a menyasszonyi ruhával kapcsolatban, hogy legyen fehér, ne ekrü. Bár változhat a vélemény, ha látja az örömanya, hogy az ekrü szín mégsem az ördögtől való szín. Lehet még kikötésük, hogy mennyire legyen nyitott elöl vagy hátul. Jó, ha ebben az esetben van elképzelésed és megpróbáltok közös nevezőre jutni.
Légy nyitott és őszinte


Az őszinteség és nyitottság elengedhetetlen az esküvő szervezése alatt. Beszéljétek meg őszintén a szülőkkel az elképzeléseket és azt, hogy egyes részek, egy-egy dolog miért fontos illetve kevésbé fontos, vagy egyáltalán nem fontos a számotokra. Ugyanígy hallgassátok meg a szülőket is. Ezt követően a különböző pontokat próbáljátok meg kompromisszum útján összhangba hozni.
Mindenki a sajátját


Mivel az esküvőszervezés nincs meg egy pillanat alatt és ráadásul elég stresszes is, könnyen előfordulhat, hogy a legnagyobb béke közepette is elszakad a cérna. Feszült helyzet esetén beszéljétek át a pároddal a konfliktus forrását és találjatok ki együtt megoldást. Ezt a megoldást kommunikálja először mindenki a maga szülei felé, hogy legyen idő az átgondolásra. Így a közös megbeszélésre remélhetően már mindenki higgadtan fog érkezni.
Köszönjük, hogy időt szántál a cikk elolvasására!

Ha tetszett, oszd meg a barátnőddel is!

Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page