top of page

5 dolog ami rosszul sülhet el az esküvő napján

Nincs olyan menyasszony, akire az esküvője előtt ne telepedne rá az ara-para szindróma. Sokszor már a leglehetetlenebb történésekről is álmodnak a menyasszonyok. Bármennyire szervezett is legyen az esküvőtök, bármennyire is szeretnétek tökéletesre az esküvőt, a következő öt dologra fel kell készülnötök, számítanotok kell. Ez az öt dolog nem szervezés kérdése. Mindig történhetnek események rajtatok kívülálló okokból.




1. Valaki késik


Több évnyi rendezvényszervezői tapasztalattal a hátam mögött sajnos egy olyan rendezvény sem volt, ahol ne lett volna későn érkező. Képzeld, a mi esküvőnkről a sógornőm késett, aki az anyósomat és a koszorúslányokat is hozta. Akármilyen pontosan fogalmazol, akárhányszor mondod el, hogy mikor is kezdődik a ceremónia, mindig lesz egy-két vendég aki megcsúszik. Gyorsan próbáld meg magad túltenni rajta és élvezd a ceremóniát!




2. A ceremónia nem lesz tökéletes


Igen, itt is előfordulhatnak bakik. A menyasszonyaim az esküvői ruha vissza hozatalakor pár mondatban mindig mesélnek az esküvőjükről. Előfordult már, hogy rossz nevet mondott az anyakönyvvezető. Ez a kellemetlenebb szituáció ami előfordulhat, hiszen ezt még a násznép is észreveszi. De ha kicsit viccesen jelzitek, hogy az említett név lehet, hogy az előző menyasszonyé/ vőlegényé volt, gyorsan át lehet siklani felette. Baki, amit a násznép biztos nem fog észrevenni, Ti viszont igen, az lehet például a zenék összekeverése (bevonuló zene, gyűrűhúzáshoz a zene, szülőköszöntő zene, gratulációk fogadásához a zene), vagy kicsit későn történő elindítása. Nekünk például egy zene ment végig, pedig minden jelenethez kiválasztottuk azt amit szerettünk volna hallani. De üsse kavics!



3. Valaki csinál valamit, ami kellemetlen


Ilyet általában a túlzott alkoholfogyasztás jelent. Ha tudod azt, hogy lesz/ lesznek olyan vendégek akikre jellemző, hogy egy bizonyos alkoholszint után kényelmetlen helyzetbe tudnak hozni, kérd meg valamelyik családtagod vagy barátot, hogy felügyeljék az illetőt.




4. Valami hirtelen eltűnik


Célszerű az esküvő előtti egy-két napban átgondolni, hogy mire is lesz szükségetek az esküvő napján. Beoszthatod azt is, hogy a tanúd vagy koszorúslányaid közül ki minek az összekészítéséért lesz felelős, így nekik csak egy-egy dologra kell összpontosítaniuk, míg neked csupán meg kell kérdezned őket, hogy rendben van-e a rájuk bízott feladat. Korábbi cikkünkben összeállítottam Neked egy kis segédleted, hogy mit tartalmazzon a menyasszonyi túlélőcsomagod.




5. Valaki, aki mégsem jön el


Ilyen eset szinte mindig előfordul. Ígéri, hogy biztos eljön, aztán mégsem. Ez azért kellemetlen a párnak, mert fizetik a vacsoráját, az üdvözlő italát, az aprósütijét, az egész esti italát, az éjféli étkezését egy olyan vendégnek, aki „elfelejtett” szólni, hogy a részvétele meghiúsul. A végleges létszámot általában az esküvő előtt 2-3 nappal kell pontosan leadni. Ha van olyan meghívottad, akire tudod, hogy jellemző ez a fajta viselkedés, nyugodtan hívd fel, kérdezd meg, hogy számíthattok-e rá.



Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, remélem, tetszett! Ha igen, kérlek oszd meg a barátnőiddel is! Köszönöm!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page