top of page

6 fontos esküvői információ az esküvői násznépnek

Az esküvő szervezése nem kicsi feladat. Főleg, ha még szűz vagy a rendezvény-, esküvőszervezés területén. Ebben a cikkben adok néhány tippet arról, hogy milyen információkat ne felejts el megosztani a násznéppel.


Az információmegosztás legegyszerűbb módja, ha készítetek egy esküvői weboldalt. Például egy ilyet: http://www.wix.com/website/templates/html/events/1

Nem kell tartani attól, hogy boldog, boldogtalan látni fogja az oldalatokat. Csak azok fogják megnézni, akivel megosztod. Ha a weboldalt túl macerásnak tartod, a meghívóhoz mellékelhetsz egy „tudnivalók” című információs listát is (az esküvői forgatókönyv "butított" verziója is lehet, csupán a vendégeket érintő programokkal, tudnivalókkal). Még két módszer: e-mail címek begyűjtése (bár kicsit bíbelődős) vagy Facebook csoport létrehozása. Mindkettő többnyire a fiatalabb korosztály körében érhet célba, de az idősebb korcsoport is egyre nagyobb számban képviselteti magát a közösségi portálon.
Átfutottuk, hogyan ossz meg a legegyszerűbben információkat, most nézzük, hogy mik is ezek a lényeges tudnivalók.
1. Fő a biztonság


Még egyszer utoljára ismertesd, küldj egy emlékeztetőt az esküvő dátumáról, helyszínéről, a ceremónia pontos kezdési időpontjáról.
2. Transzfer


Ha olyan helyszínre tervezed az esküvőt, szertartást, ami kicsit távolabb esik a násznép lakhelyétől, illik felajánlani a transzfer lehetőségét (jelezzék, ha szeretnék igénybe venni).

 • pontosan honnan fog indulni az esküvői transzfer

 • miről ismerik fel a kisbuszt (szélvédőre és az oldalsó ablakra kiírni, hogy X és Y esküvője vagy egyéb ismertető jelet)

 • mikor indul az esküvői transzfer (Hívd fel a figyelmet, hogy ne késsenek!)

 • az esküvőről mikor indul vissza a transzfer

 • hol teszi ki a vendégeket
3. Térkép


A felkínált transzfert nem mindenki fogja igénybe venni, ezért célszerű térképes segítséget is nyújtani, ha nehezen megtalálható az esküvői helyszín.


További esküvői térkép ötletekért kattints ide: Esküvői Térkép Ötletek


Pinterest, Jolly Edition Work4. Vacsora időpontja


Ha esküvőről van szó, általában a vendégek igyekeznek nem teli hassal érkezni. Az esküvői vacsora időpontjával lehet tudatni velük, hogy azért reggelizzenek és ne kongó gyomorral érkezzenek.
5. Szállás


Szintén akkor fontos, ha távolabbi esküvői helyszínen tartjátok az esküvőt.

 • ki fizeti a szállásköltséget (közeli családtagoknak illik, ha a pár rendezi)

 • ha Ti fizetitek a szállást, jelezzétek, hogy az extrákat a vendég saját költségére fogyassza (pl. minibár)

 • ha a hotelben tartjátok az esküvőt, nincs több közölnivaló

 • ha a hotel közel található az esküvői helyszínhez, úgy ne felejtsétek el megadni a pontos címet
6. Dress Code


Ha esetleg tematikus esküvőt szerveztek vagy csupán kívánságod van a násznép megjelenésével kapcsolatban, jelezd feléjük azt is, hogyan öltözzenek.Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találod, kérlek oszd meg! Köszönöm!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
 • Facebook Basic Square
 • Instagram Social Icon
 • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page