top of page

6 titok az abszolút legjobb esküvői fotókhoz

Az esküvői fotózáson való részvétel, pózolás nem mindenkinek megy könnyen. Sok menyasszony nem modell típus, aki egyszerűen pózol a kamera előtt. Főleg, hogy egy idegen esküvői fotós előtt kell felszabadultan viselkedni, közben oda kell figyelni arra, hogy jól álljon az esküvői ruha, hogy természetesen boldog arcod legyen, jól tartsd a kezed. Szeretnék adni néhány tippet, ami megkönnyítheti, hogy elérjétek a kívánt hatást az esküvői fotókon.



1. Délutáni esküvői fotózás


Délelőtti, kora délutáni órákra időzíteni a fotózást nem túl szerencsés a fényviszonyok miatt. Nyári esküvő esetén a nagy melegben sem egyszerű teljes pompában a legjobbat kihozni magatokból. A lefelé menő nap fényében akár finom árnyékolási technikák is elérhetőbbek az esküvői fotós számára.



2. Csak természetesen


Az esküvői fotózás során a párok igyekeznek mindig kötelező jelleggel beállni. Sokkal gördülékenyebben megy az esküvői fotózás, ha a természetes mozdulataitokat alkalmazzátok az esküvői fotózás során is. Ez a mozdulat lehet: öleld át a vőlegényed nyakát, ő ölelje át a derekad, fogjátok meg egymás kezét, simítsátok meg egymás arcát, csak ugyanúgy, ahogy azt egyébként is, egy szimpla hétköznap is tennétek. Ha így tesztek, az egymásra vetett pillantások is természetesebbek és bensőségesebbek lesznek.



3. Profi fodrász és sminkes


Fodrászt talán egyszerűbb találni, hiszen a legtöbb esetben az állandó fodrász készíti el a menyasszony menyasszonyi frizuráját. A sminkes már más téma, ugyanis velem is előfordult, hogy az akkori kozmetikusom boldogan mondta, hogy ő szokott vállalni esküvői sminket is. A próbasminknél kiderült, hogy más az elképzelésünk az esküvői sminkkel kapcsolatban. A sminkes és a kozmetikus két külön szakma. Ettől függetlenül előfordul, hogy a kozmetikus egyben profi sminkes is. Az esküvői hajnak és esküvői sminknek hibátlannak kell lennie egy egész napon keresztül. Ha minden tökéletesen áll a menyasszonyon, annak a fotós is örül, hiszen ezáltal kevesebb utómunkát kell végezni az esküvői nyers fotókon is.



Amikor a smink nem lett az igazi :)

4. Kerüld a kötelező fotótippeket


Olvastam olyanról, hogy a pár összeállított kötelezendően fotózni kívánt pillanatokat, meghatározva, hogy az esküvői fotós mikor fotózzon. Ez azért kerülendő, mert az esküvői fotós így arra fókuszál, hogy az általatok kért pillanatot elkapja és lehet lecsúszik a természetes momentumokról, amiket kellemes emlékként tudna megörökíteni. Egy jó esküvői fotósnak nem kell megmondani, hogy mikor mit fotózzon, mert a tapasztalata alapján meglátja a fontos és emlékezetes pillanatokat.



5. Hallgass az esküvői fotósra


Az esküvői fotózás időpontját egyeztessétek a fotóssal. Ő az esküvői fotózási helyszín alapján tud tanácsot adni, hogy mikorra érdemes az esküvői fotózást időzíteni. Akkor se ellenkezzetek, ha javasol Nektek pózokat vagy esetleg a fotózási helyszínen belül meglát olyan helyet, ahol szerinte szuper esküvői fotók készülhetnek.



6. Legyen jegyes fotózás


Régebben sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mire jó a jegyes fotózás, hiszen ha már évek óta együtt vagytok, vannak fotók. Ha Neked is megfordult már ez a gondolat a fejedben, hátha sikerül ennek a pontnak eloszlatnia a kétségeket. A jegyes fotózás jó alkalom arra, hogy kicsit megismerkedjetek az esküvői fotóssal. Ezáltal felszabadultabban tudtok pózolni az esküvői fotózáson. Ha véletlenül valami miatt pedig csúszás lenne az esküvői fotózás napján, az esküvői fotós könnyebben tud segíteni, hogy melyik póz az ami jól áll Nektek, így akár hamarabb is végezhettek, behozva a csúszást. Nem utolsó sorban megismerkedhettek az esküvői fotós munkájával is és ha a jegyes fotózáson kiderül, hogy nincs meg a szimpátia vagy mégsem tetszenek a munkái, még mindig van időtök, hogy keressetek egy másik esküvői fotóst.



Szeretnél különleges esküvői fotózási helyszínt? Olvasd el az erről szóló cikkünket ITT!



Köszönjük, hogy elolvastad a cikket! Köszönjük, hogy megosztod a barátnőiddel is!

Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page