top of page

3 kérdés 3 válasz esküvői szolgáltatók témakörben

Esküvői szolgáltatók nélkül az esküvőtök nem válna valóra. Az esküvői szolgáltatók elengedhetetlen kellékei ahhoz, hogy zökkenőmentesen és tökéletesen teljen az esküvő minden pillanata. Mivel esküvői szolgáltatók nélkül nincs esküvő, erre a kérdésre jó, ha tudjátok a választ!Szükséges megvacsoráztatni az esküvői szolgáltatóinkat?


A válasz egy határozott IGEN! Miért is fontos? Első körben amiatt, mert a hajnalig tartó zenéléshez, a fotózáshoz, videozáshoz kell az energia. Nem lehet elvárni, hogy étlen, szomjan dolgozzanak a lagzin jelen lévő esküvői szolgáltatók (a felszolgálók, szakácsok nem tartoznak ide, őket az étterem fizeti) késő délutántól hajnalig. A vacsora energiát ad, így összeszedettebben tudják végezni a munkájukat is. Gondolj arra, hogy a munkahelyeden Neked is kell egy pici plusz a fizetésed mellé ahhoz, hogy jobban és jobb kedvvel végezd a munkád.

Az esküvői szolgáltatói vacsorával kapcsolatban egyeztess az esküvői helyszínnel. Az esküvői szolgáltatók számára külön árat szoktak kalkulálni az esküvői helyszínek, ami jóval alacsonyabb mint a vendégek esküvői vacsorájának ára.

 

Mikor kell az esküvői szolgáltatók vacsoraidejét és szüneteit beiktatni?


Az esküvői szolgáltatók is általában a násznéppel egy időben szokták elfogyasztani a vacsorájukat. Az esküvői szolgáltatókat külön asztalhoz vagy külön terembe szokás leültetni. Ez az esküvői helyszín lehetőségeitől függ. A szünetek beiktatását érdemes az esküvői szolgáltatókra bízni valamilyen szinten, de mindenképp érdemes leegyeztetni velük és a szerződésbe is beleírni. A „rájuk bízni” alatt azt értem, hogy ha elfáradt a násznép és üres a táncparkett, akkor a zenekar is tud pihenni 10-15 percet. De ha úgy állapodtok meg, hogy minden 90. perctől 15 perc szünet és a 90. percnél a buli pont a tetőfokon van, ne álljanak meg szünetelni.

 

Mit tegyetek, ha nem vagytok elégedettek a szolgáltatással?


Amikor visszahozzák a menyasszonyok az esküvői ruhát, mindig megkérdezzük, hogy sikerült az esküvő. Sajnos nem egy menyasszony panaszkodott arra, hogy egyik másik szolgáltató nem az elvárások szerint teljesített. Részünkről jön a kérdés: „Ugye nem fizettétek ki a megbeszéltek szerint?” A válasz minden esetben az, hogy „De igen”. Azért íródik ezt a poszt, hogy Te válaszod a kérdésre az legyen majd, hogy „természetesen nem”.

Minden egyeztetés legyen meg írásban! Az alap, hogy szerződést kell kötni az esküvői helyszínnel, az esküvői fotóssal, az esküvői videóssal, az esküvői dekorossal. Az esküvői tortáról valószínű, hogy nem fogtok szerződést írni, de írásban kell azt is megrendelni. A megrendelésnél minden apró részletre ki kell térni. A példánál maradva: íz, emeletek száma, tortaforma, szín, díszítés stb. Ha bármit telefonon egyeztettek, írd meg e-mailben is, amire kérj egy megerősítő választ. Arra is térj ki, hogy mi történik abban az esetben, hogy ha nem a megbeszéltek szerint teljesíti az esküvői szolgáltatód a szolgáltatást. Az esküvői torta esetében készülj fel olyan esetre is, hogy mi történik, ha teljesen mást kapsz mint amit kérsz. Amiatt, hogy értsd: például meztelen kerek 3 emeletes torta helyett kapsz egy marcipán bevonatos 2 emeletes tortát. Tudom, a példa nagyon szélsőséges, de volt olyan menyasszonyunk, aki vitt fotót X tortáról és Y tortát kapott. Ha nem kókler a szolgáltató, akkor belemegy a 100% pénz visszafizetési garanciába.
Köszönjük, hogy időt szántál a cikkünk elolvasására!

Ha tetszett, köszönjük, hogy megosztod a barátnőiddel is!


Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page