top of page

10 mód: Hogyan vond be a vőlegényed az esküvő szervezésébe?

Nem meglepő, ha azt írom, hogy az esküvő szervezése általában a menyasszonyra hárul. Legalábbis a nagy része. Összegyűjtöttünk 10 tippet arra, hogyan is aktivizálhatod kicsit a vőlegényed, hogy részt tudjon venni az esküvő szervezésében.

1. Költségvetés megtervezése


A szervezés első lépését, azaz a költségek meghatározását együtt kell megtennetek. Írjátok össze, hogy mi az amire költeni kell (pl. menyasszonyi ruha, öltöny, vacsora, esküvői torta stb.) és határozzatok meg mindenre egy keretet.
2. Vendéglista összeállítása


Ragadjatok tollat, papírt. Írjátok fel, hogy kit szeretnétek a menyasszony részéről, kit a vőlegény részéről és kit közös részről (pl. barátok) meghívni. Mit tegyetek, ha nem tudtok mindenkit meghívni? Néhány tipp ebben a cikkünkben: ITT!
3. Ültetési rend


Az ültetési rendet elég az esküvő előtt 1 héttel elkészítenek. Ne hagyjátok az utolsó pillanatra, mert nem is gondolnád, de több időt ellehet vele bajlódni, mint hinnéd. Viszont az sem jó, ha túl hamar álltok neki. Ahogy közeledik az idő, biztos lesznek olyanok, akik lemondják a részvételüket. Ilyenkor mindig át kellene néznetek az ültetési rendet, ami minden egyes alkalommal sok időt vesz igénybe. Az ültetési rendet úgy állítsátok össze, hogy ne csak számotokra legyen átlátható, hanem az étterem számára is. Megkönnyítitek a dolgotokat, ha az ültető kártyák kirakását nem ti végzitek, hanem megbízzátok vele az esküvői helyszínt, plusz az esküvőszervezőt vagy valakit aki segít az esküvő szervezésében, hogy nézze át a rendet a násznép megérkezése előtt.
4. Visszajelzések nyomon követése


Ez egy egyszerű feladat, amit a vőlegény is könnyedén el tud végezni. A vendéglista összeállításakor hagyjatok egy oszlopot a visszajelzések számára. Bízd rá a vőlegényedre a feladatot, hogy jelölje be, ha valaki már visszajelzett.
5. A családja kezelése


Viszonylag sok menyasszony szokott mesélni (panaszkodni) a menyasszonyi ruhapróbák során, hogy a család az egyik, másik oldalról beleszól. Mindkét oldal esetén többnyire a menyasszony igyekszik helytállni. Ilyen esetben rá lehet bízni a vőlegényre, hogy az ő családjánál csillapítsa ő a kedélyeket.
6. Tánctanulás és gyakorlás


Az esküvő előtt minimum 2-3 hónappal kezdjetek el készülni a nyitótáncotokra. Ha ügyesek vagytok, kitalálhatjátok ti is a koreográfiát. Ha kevésbé vagytok táncos lábúak, menjetek el tánciskolába. A koreográfiát pedig otthon, esti programként is gyakorolhatjátok egy üveg bor mellett. Így egy picit egymásra is hangolódtok a szervezés ideje alatt.

7. Vőlegény stílus


A vőlegény kinézetét, a stílusát határozzátok meg közösen. A vőlegény azért fontos ehhez a feladathoz, mert mégis ő fogja viselni a menyasszony által neki szánt esküvői öltözetet.
8. Fotós, videós kiválasztása


A vőlegények általában a fotóst, videóst szívük szerint kihagynák. Ezért az első feladat, hogy meggyőzd a vőlegényed, hogy fontos megörökítenetek a Nagy Nap legboldogabb, legemlékezetesebb pillanatait. Keress esküvői fotósokat, videósokat. Mutasd meg a vőlegényednek a találatokat és csak azoktól kérjetek árajánlatot, akiknek a stílusa mindkettőtöknek tetszik. A beérkező árajánlatokat is együtt nézzétek át és döntsetek együtt, hogy melyik esküvői fotóst vagy videóst választjátok. A vőlegényedre bízd rá, hogy kommunikáljon ő ezekkel az esküvői szolgáltatókkal.
9. Dj, zenekar


Az esküvői dj vagy esküvői zenekar megfelelő kiválasztása talán az egyik legfontosabb pont, hiszen a zenén múlik a lagzi hangulata, ezzel pedig a lagzi emlékezetessé tétele. Beszéljétek meg a vőlegényeddel, hogy milyen zenéket szeretnétek hallani a lagzin és bízd rá, hogy eszerint keressen esküvői dj-t, zenekart. A kiválasztás után hallgassátok meg együtt, amik tetszenek kérjen a vőlegényed ajánlatot. Az ajánlatokat szintén beszéljétek át együtt, de a foglalást és a további egyeztetéseket is bízd rá a vőlegényedre.
10. Zenék kiválasztása


Zenét kell kiválasztani a szertartáshoz: bevonuló zenét, zenét a gyűrűhúzáshoz, a szülőköszöntőhöz, a gratulációhoz. A dalok kiválasztásába is vond be a vőlegényed. Ha szeretnétek, összeállíthattok listát az esküvői dj vagy zenekar számára. Ha kisebb lagzitok lesz és nem lesz sem dj, sem zenekar, bízd rá a vőlegényedre, hogy állítsa össze a zenei blokkokat és tegye át egy pendrive-ra.
Köszönjük, hogy időt szántál a cikk elolvasására!

Ha tetszett és hasznosnak találtad, köszönjük, hogy megosztod a barátnőiddel is!

Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page