top of page

Hogyan legyél kevésbé stresszes az esküvő szervezése során? Megmutatjuk!

Az esküvői stressz egy nagyon fontos tényező akár az előkészületek, akár az esküvő napján, mely nagyban befolyásolja, hogy éli meg a pár életük egyik legboldogabb napját. Szerveztem már jó pár rendezvényt főállásban és saját esküvőt is munka mellett. Egy rendezvény megszervezése főállásban is stresszes - főleg az előtte lévő egy hét -, hiszen mindennek tökéletesnek kell lennie. Munka mellett egy esküvő megszervezése különösen stresszes, hiszen a tévhitekkel szemben a szervezés nem azt jelenti, hogy lefoglalom az esküvői helyszínt, az esküvői fotóst, a dekorost, megrendelem az esküvői tortát stb. Az esküvőszervezés a sok apró dolog egy teljes egésszé tétele és zökkenőmentes lebonyolítása.Adok néhány tippet, hogyan csökkentheted a stresszt az esküvőszervezés folyamán és közvetlenül az esküvő előtt.Priorizálj


Az esküvőszervezés kezdetén írj egy listát, hogy mi az, ami a legeslegfontosabb az esküvő napján. Ezekre fordíts kiemelt figyelmet. A DIY projektjeidet ha szeretnél, időben kezdd el, hogy stresszmentesen be tudd fejezni időben. Kezdj el forgatókönyvet írni, ami nem csak a priorizálás során fog segíteni, hanem a figyelemmel tudod kísérni az esküvőszervezés haladását is.


Kommunikálj


Sok párnál a szülők is a stressz forrását jelenti. Különösen akkor, ha a szülők is támogatják anyagilag az esküvőt. Az esküvőszervezés során esetlegesen felmerülő konfliktusok elkerülése érdekében beszéljetek meg egy időpontot, ahol elmondhatják a szülők, hogy számukra mi kiemelten lényeges és mondjátok el ti is, hogy milyen esküvőt képzeltek. Ha van a szülőknek különleges kérésük, építsétek be a forgatókönyvbe. Ezt mondjátok is el nekik, hogy tiszteletben tartjátok a kérésüket, de a továbbiakban ők is tartsák tiszteletben, hogy ez a Ti esküvőtök lesz. Ha már az elején tisztázzátok a lényeges pontokat, könnyebben elkerülhető a konfliktus, a felesleges stressz.
Legyen B terved


Vannak olyan tényezők, melyeket sajnos nem befolyásolhatsz. Ilyen például az időjárás. Ha kültéri szertartást terveztek, gondoljatok minden eshetőségre. Ne csak arra gondolj, hogy mi lesz ha leszakad az ég, de arra is, hogy mi lesz kitör a hőség. Készülhetsz például egy pár esernyővel/ napernyővel, meleg esetén pár flakon hűsítő ásványvízzel.


Törődj magaddal


Ilyen kiemelten stresszes időszakban különösen fontos, hogy heti 2-3 alkalommal végezz olyan tevékenységet, ami teljesen kikapcsol és feltudsz töltődni. Lehet ez akár sport, barátnős délután vagy ha szeretsz kreatívkodni, a DIY köszönetajándékokat, meghívókat is elkezdheted elkészíteni. Figyelj oda rendszeres, egészséges étkezésre és folyadék bevitelre is.


Randizzatok!


Természetesen egymással. Általában az esküvői stressznek köszönhetően a párok elfelejtik, miért is akarnak összeházasodni. Egyre tornyosulnak a tennivalók, egyre szorosabb a határidő, összecsapnak a hullámok, elég egy apró jelentéktelen porszem is, máris mennydörög és villámlik. Nem egy helyen olvastam már, hogy az esküvőszervezés időszaka alatt elbizonytalanodott a pár. Azért, hogy ezt elkerüljétek, szervezzetek hetente, kéthetente randit. Érezzétek jól magatokat egymással, töltődjetek fel együtt és eszetekbe fog jutni, hogy miért is szeretnétek összeházasodni!


Köszönöm, hogy elolvastad a cikket! Kérlek, hogy ha tetszett, oszd meg a barátnőddel is!

Comments


Legolvasottabb posztok
Legfrissebb posztok
Arhívum
Címkék
Csatlakozz!
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Kapcsolódó bejegyzések
bottom of page